Ще видим ли нов албум от GOJIRA през 2014?

Сякаш беше вчера, когато Gojira изсипа своя  L’enfant Sauvage върху нас. Може би четиригодишното чакане е виновно за това усещане, но в края на краищата чакането си заслужава. За щастие няма да ни се наложи да чакаме още дълго, още повече, че  Joe Duplantier разкри наскоро, че групата е в процес на запис на нов материал.

 

Ето какво споделя самият Joe:

Всъщност го мразя! Искам да кажа, обичам го, но когато има някаква идея и тя работи и нещата се случват. Наистина е странно да седя по средата на целия този хаос, защото всеки хвърля нещата си зад гърба ми.

 

Знаеш ли, ние вече не сме рок група?  Това е като да си в клетка, тъпа клетка с компютър. Не е същото, трябва да съм заедно с моите приятели и не мога да чакам това да се случи. Това, което сме записали са главно рифове и идеи. Имаме цял списък с рифове, но наистина нямаме песен. Е добре, имаме две… поне така мислим. Да, имаме отделни композиции тук и там, които мисля са достатъчни за да направим нещо от тях. Някои от нещата са наистина вълнуващи, но условията са трудни и, когато автобуса се движи…“

 

Duplantier споменава също така в интервюто си, че писането в автобуса е нова концепция на групата. Разбира се не споменава кога точно пишат „нормално“, в противовес на писането в буса, но бихме могли да си представим, че те излизат навън сред природата. Питат мравките за нови идеи и просто си сътрудничат с тях. Шегата настрана, групата се надява да успее да направи някои записи преди Европейското им турне, което ще започне през февруари 2014 г.

Ще бъде ли групата наистина плодотворна и дали да очакваме нов албум до края на 2014?… Това определено би било вълнуващо.

  1. #1 написан от Spawn (преди 6 години)

    Аз се надявам на концерт в България.

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото