Четири пънк-рок групи от Сърбия ще се качат на откритата сцена в клуб „Маймунарника“ тази събота, 9 юли.

Началото е от 16.00 ч., а входът е свободен!

Serbian punk rock

Ето и участниците:

–––––––––
BOLESNA STENAD (Белград)

Независимо, че групата BOLESNA STENAD обяснява, че няма биография, защото времената са тежки, те са вече на 6 годишна възраст. Имат два албума и участия на супер престижни фестивали като EXIT, Gitarijada – Zajecar и Arsenal Fest. Вокалистът им и китарист Александър Маркович е неофициален член и на европейската супер атракция S.A.R.S.
За първи път ще свирят в София и в България, единствено Александър е бил миналото лято в „Маймунарника”, заедно със S.A.R.S.

*********************

DOK7 (Ниш)

Най-известната група на град Ниш е вече на цели 10 години. DOK7 са свирили няколко пъти в София и Кюстендил и вече имат солидна фенска маса сред българските любители на рока. Участвали са на всички големи фестивали в Сърбия, включително и на фамозния белградски Бирфест. На „Гитариадата” в Зайчар през 2011 година печелят категорично наградата на публиката и имат вече три участия на този легендарен фестивал, основан през 1966 година. Имат един демо и един студиен албум от 2014-та.

*************************

HURLEUR (Неготин)

Ученическата група HURLEUR от град Неготин беше едно от откритията на 49-тата „Гитариада” в Зайчар през миналото лято. Те достигнаха до 12-те финалисти в конкурса в конкуренцията на над 350 групи от Балканите. Бандата е на 3 години, а през 2015-та пусна своя първи демо-албум с 8 авторски песни в стил хеви-пънк рок. HURLEUR бяха специални гости във финалната вечер на организирания от D2 фестивал „Голямото междучасие” през септември миналата година и буквално взривиха публиката в центъра на София.

**************************

AUDIOGRABBER (Княжевац)

AUDIOGRABBER е най-старата и популярна рок-група в момента в сръбския град Княжевац. Четворката е класически кавър-бенд с гигантски репертоар върху всички пънк и рок класики от бивша Югославия. През лятото на 2015 година те бяха съпорт на легендите Bajaga & Instruktori, а през месец август гостуваха за първи път в България за концерт във Видин на брега на река Дунав. Там те свириха над 150 минути и бяха изкарани цели 4 пъти на бис.

Фейсбук събитие