SCHIRENC PLAYS PUNGENT STENCH с концерт в България

pungent-poster

Австрийската дет метъл група SCHIRENC PLAYS PUNGENT STENCH се завръща в България след 13 години с променен състав и име за едно специално шоу. Те ще гостуват в София на 16 май 2020 година по покана на Autumn Souls Of Sofia като хедлайнери на второто издание на фестивала Grind Over Sofia 2020. Те ще представят специален сет посветен на албума „For God Your Soul… for Me Your Flesh“ издаден през далечната 1990 година. Събитието ще се проведе в столичният клуб MIXTAPE 5.

Вече можете да се снабдите и с билети за събитието на адрес https://www.eticketsmall.com, цената им е 35 лева и е валидна до 22.06.2019 година, след тази дата цената става 40 лева. Билети на цена от 35 лева има налични и в Nosferatu Craft Beer Shop.

Страница на събитието

SCHIRENC PLAYS PUNGENT STENCH

Денят, когато Pungent Stench се разпада през 2007 г. бележи загубата на едни от най-уникалните създатели на дет метъл и призивите за реюниън все още не са прекратени.

Макар и разочарован от внезапното разпадане, основателят, вокалист и китарист Martin „El Cochino“ Schirenc продължава да издава музика и да прави концерти с различни проекти, преди окончателно да се съгласи да отдаде трибют на Pungent Stench и да изсвири едно шоу в Истанбул, на което изпълнява няколко песни на групата под името „The Church of Pungent Stench“, придружен от Mike Gröger (Hollenthon) на барабани, както и от Hakan Nurcanlı (Art Diktator) на бас. Това се случва през 2011 г. и концертът има огромен успех. Впоследствие Schirenc получава множество предложения от различни промоутъри да повтори това шоу в други градове.

През 2013 Schirenc най-накрая се съгласява да тръгне с „The Church of Pungent Stench“ на турне по световните сцени. Новият състав продължава да включва Mike на барабаните, но също представя нов басист Danny Vacuum, познат от групи като Genocide S.S., Necrony и The Accidents. Първото шоу е на Eindhoven Metal Meeting и само бележи началото на успешна серия от изяви на големите фестивали в Европа – Graspop Metal Meeting, Hellfest, Brutal Assault, Bang Your Head, Barroselas Metalfest, Neurotic Deathfest, както и в САЩ – Maryland Deathfest, 70.000 Tons of Metal.

Поради правен спор групата е принудена да промени името си и сега пътува като „Schirenc plays Pungent Stench“. Както и да е мисията остава същата – да върне музиката на най-болната австрийска група към живот и да запази горящ пламъка, отказвайки да възхвалява пепелта!

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото