Satanic Hatred – „Имаме идеи за още 2 страхотни албума“

Ако следите какво се случва из родния блек метъл ъндърграунд, няма начин да не сте попаднали на бургаската банда SATANIC HATRED. Младежите впечатляват със своя old-school звук, злокобна музика и многото енергия, която са събрали в себе си. Сега, когато все присъстват все по-често в различни новини – било с новия им сингъл „Necromancer“ или със зачестилите им изпълнения на живо, реших да им задам няколко въпроса относно бъдещето, концертите, Азерот и изминатия път. Satanichatred

Здравейте! За мен е голямо удоволствие и чест да разговарям с една от надеждите на родната блек метъл сцена.

Здравей и благодаря.

Дебютното ви EP “Chaotic Evil Cult” излезе преди  малко повече от половин година. Какъв път извървя групата през този период от време?

Намерихме временен басист и имахме първите си участия с него. Имахме едно и без него в Свищов.Започнахме работа по следващ албум и отделно написахме друга песен, която беше записана в София. Лично смятам, че до известна степен подобрих вокалите си и успях да израстна и като композитор – новите песни са с по-сложна и интересна композиция.

Съвсем наскоро пуснахте и нов сингъл “Necromancer”. Каква е идеята зад тази композиция? Също така къде и кога беше записана?

Една от първите ми идеи за блек метъл песен беше относно warlock или necromancer, но идеята остана на заден план. След като Иво Иванов се съгласи да ни включи в Murder Sound Extreme Compilation vol 3 се досетих, че мога да използвам тази си идея, тъй като винаги съм имал интерес и са ме впечатлявали подобни неща. Дори може да се нарече и трибют към друга бургаска група, която ние много харесваме – NECROMANCER. Музикално погледнато е и с няколко нови и интересни идеи които исках да пробвам – първо, че е първата песен, чиито текст съдържа рима – нещо което умишлено избягвах преди. Все пак мисля, че се получи доста добре. Още нещо, което пробвахме е за кратък период от време басът да е водещ инструмент – нещо доста необичайно за нас, понеже по план сме само 2ма в групата, но композирах Necromancer докато още свирихме с басист.Частта, която следва и е доста в стил „DARKTHRONE„, е главно идея на Hellhound . След изсвирването на страхотен бийт на барабаните ми каза „измисли някакъв риф отгоре“ и така.

Как се чувствате след първите си сценични изяви? Оправдаха ли се очакванията ви?

Първото ни участие в „Бар без име“, Бургас беше страхотно! Много приятели дойдоха да ни подкрепят, също така открихме и се запознахме с доста нови фенове. Другото ни участие на Sea of Black беше малко неприятно за нас, тъй като имахме проблеми с озвучаването на сцената – не можехме да чуваме се чуваме един друг. Единствената опция беше да се гледаме един друг докато свирим (не че го направихме), нямахме представа дали сме в темпо и какво прави другият, очаквахме приключването ни с огромно нетърпение. Явно многото репетиции са се отразили добре и сме свикнали доста един на друг на темпото си. Разбрахме, че изпълнението ни е било на ниво и публиката не е отразила много грешки или разминаване. Последното ни участие беше в Свищов и беше най-доброто за сега.Приятно място, страхотни домакини и страхотна публика!Изкарахме си страхотно и се запознахме с много готини хора.Нямаме търпение да се върнем отново!

Подробност, която е по всяка вероятност е убягнала на повечето слушатели, е това, че в ЕР-то има песен посветена на култовата Warcraft вселена. В бъдеще да очакваме ли и други композиции свързани с Азерот?

Ще ми се да кажа да, но не съм съвсем сигурен още, тъй като следващият планиран албум е на съвсем друга тематика и не би си подхождало, но това не означава, че няма да има идеи заимствани от вселената.Играя от вече 6 години, макар и на кратки почивки, в момента играя сериозно в един пиратски сървър на WoTLK. Но дори в моментите, в които си почивам от играта, продължавам да следя развитието на историята в новите patch-ове предимно чрез YouTube. Инвестиран съм  емоционално в тази вселена и е разбираемо да влияе на творческите ми идеи.Противно на това, което незапознатите с вселената мислят- Warcraft не е просто орки или хора и нещата които бяха показани на не толкова очаровалия ме филм. Има невероятно много тъмни и зли неща, които остават скрити за обикновените очи.

А като споменах бъдещето – какви са плановете ви в музикален аспект? Какви изображения желаете да рисувате в главите на слушателите?

Имаме идеи за още 2 страхотни албума с различни изображения, които бихме желали да изрисуваме, но за момента предпочитаме да ги запазим в тайна.

Кога и къде ще имаме възможност да ви гледаме на живо?

29 Октомври в Бар Без Име, Бургас, заедно с OCCULTUM и DAY OF EXECUTION е една от обявените дати за сега.

Бихте ли работили с други български групи по общи проекти?

Да, с огромно удоволствие, и даже в момента се обсъжда един много интересен проект.

Относно бъдещия ви материал, да очакваме ли някакви промени, било то малки или по-драстични?

Промени винаги ще има – нормално е да има музикално израстване, няма 2 еднакви албума. Все пак промените, които може да се очакват от нас няма да са особено големи.

Благодаря ви за отделеното време, както и за прекрасната музика, лично аз нямам търпение да ви гледам отново на живо!

Благодаря за страхотните въпроси! И ние се надяваме скоро да се видим отново!

  1. #1 написан от miroslav (преди 5 години)

    Трябва им повече тираж на изданията.

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото