RP Band и Аватари свирят на 18-ти в ADAMS

adams18022015На 18 февруари (сряда) в бар клуб ADAMS ще свирят 2 банди: RP Band и Аватари.

За RP Band:

Годината на създаване е 1999 г., а основната идея е за метъл група със свой специфичен стил, както и с актуални и социално ангажирани текстове. За една дълго съществуваща група, списъкът с членовете е увеличил многократно размерите си.

Периодът им на активност започва от 1999 до 2001г., следва малка почивка и от 2004 г.Бандата се завръща с пълни сили и така до днес. Основател на „RP band“ е Емил Димитров (барабани, текстове и аранжименти) и Николай Менгов (китара, композиции и аранжименти).

След това се присъединяват нови попълнения към състава. На баса застава Александър Дончев, Йордан Маноилов (клавишни и вокали), Екатерина Благова (вокали) и Теодора Теофилова (вокали).

И това не е всичко! В последствие се присъединяват: Ивайло Динев (китара, бас, а понякога и клавишни, композиции и аранжименти), Любомир Димитров (китара, композиции и аранжименти) и Димитър Стефанов (бас).

Последните попълнение към състава са Велизар Велински (вокали) и Веселина Томова (клавишни). Групата е приела и много гост музиканти през годините. Такива са: Мария Диез (Рампарт)- вокали, Врадимир Андронов – бас, Мариан Куцаров (Врява)- китара и Божидар „Месията“ – вокали.Това са всички музиканти, които са били или все още са част от семейството на „RP band“.

Името на групата е съкратено от „разполовено пълнолуние“ и е заимствано от едноименна песен на групата. Стилът им е комбинация между различни метъл стилове, като най-често се споменават хеви, дуум, готик и траш, но има мнения и за блек, фолк и дори дарк уейв влияния.

Текстовата концепция на групата обхваща характерната за тежкия рок мрачна и злокобна тематика, но голяма част от акцентите в текстовете са поставени върху социалните проблеми на личността в съвременността, като не на последно място е застъпена и историческата тема.

Концепцията им се гради върху цялостното звучене, излъчване и послание. Вдъхновение черпят най-вече от заобикалящата ни действителност, но също така и от исторически и философски теми. Влиянието от групи, творили много преди тях, е неизбежно, но се опитват доколкото е възможно да се разграничават и да създават, ако не собствен стил, то със сигурност собствен облик и специфично звучене.

Групата е в състав:

Емил Димитров- Барабани, текстове и аранжименти (1999г. до момента) Александър Дончев- Бас (1999-2001 г., 2006-2009 г. и от 2013 г.-до момента) Ивайло Динев – Китара, бас, клавишни, композиции и аранжименти (2005-2006 г., от 2009 г.-до момента) Велизар Велински-Вокали (2006-2012 г., от 2014 г.-до момента) Веселина Томова – Клавишни (2007-2008 г., от 2009 г.-до момента

 

Начало: 21 часа, Вход: 5 лева

Събитие

 

Приготвили сме Ви и промоции:

*Jameson – бутилка от 700 мл + порция ядки по избор – 50.00 лв

*Jim Beam – – бутилка от 700 мл + порция ядки по избор – 50.00 лв

*Царска водка – – бутилка от 700 мл + порция ядки по избор – 50.00 лв

*Famous Grouse – бутилка от 700 мл + подарък шоко стафиди – 50.00 лв

*Captain Morgan – голям ром (100 мл) за 8.00 лв + кока кола – подарък

 

Бирата ни е студена – наливна Столично тъмно и Ариана светло, както и голям избор от бутилирана!

На разположение на клиентите на клуба са джага (1.00 лв) и дартс (0.50 лв)

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото