Ronnie Romero (RAINBOW) ще пее на фестивала „Изкуството е…“

ronny-romero-eridan-montanaФестивалът с благородна цел „Изкуството е…“ е създаден през 2012 година и се провежда ежегодно в град Монтана.

На 7 септември магията ще се случи за седми път! Специален гост на седмото издание на фестивала „Изкуството е…“ ще бъде вокалистът на Rainbow и Lords of Black: Ronnie Romero! Чилийската звезда ще посети за първи път България и тази част на Европа! Ronnie ще излезе на сцената с група ERIDAN. Подгряващи ще бъдат The A.X.E. Project и млади рок банди от региона. Социалният акцент ще бъде свързан с проблема за насилието сред децата и агресията в училище.

Монтана се намира в официално обявения за най-изостанал в социално и икономическо отношение регион в Европа. В Монтана живеят и творят много талантливи деца, които се нуждаят от по-добра среда за развитие. Деца, имащи голям потенциал и желание да търсят и развиват себе си! Основната идея и цел на фестивала е да спомага за културното възпитание на децата и подрастващите млади хора, да се бори срещу агресията и липсата на културни и морални ценности. Всяка година събитието събира на сцената си професионални артисти от различни области на изкуството, които идвайки в Монтана, в рамките на фестивала, работят с талантливите ни деца и представят вълнуващи гала – спектакли.
Едни от най- любимите български артисти подкрепиха каузата ни за първите шест издания на фестивала. Част от тях са: рок групите: БТР, Еридан, Кикимора, Васко Кръпката и „Подуене блус бенд”; Маргарита Хранова, Орлин Павлов, Деси Добрева, VenZy, Лазар Кисьов, Вася Попова, Любена Нинова, Видинска филхармония, Симфониета „София” и Джаз формация „София”, Орлин Цветанов, Хари Ешкенази, студенти и преподаватели от НМА- София и други.
За последните две издания през 2016 г. и 2017 г. специални гости бяха световни рок звезди: Joe Lynn Turner (Deep Purple, Rainbow) и Johnny Gioeli (Axel Rudi Pell, Hardline). Фестивалът е успял да събере публика от около 5000-6000 души, дошли в Монтана от цялата страна, както и от Франция, Норвегия, Австрия, Сърбия и Македония.
В рамките на фестивала са включени различни събития: изложби, майсторски класове, както и среща между артистите и децата от Дневен център за деца и възрастни с увреждания – Монтана и децата от Дом за деца лишени от родителски грижи – Берковица. Също така в последните години има важни социални акценти: Борбата с трафика на хора; Децата с увреждания и невъзможността им да се реализират в обществото ни.

 

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото