Родното дуо ÆDelric издаде своя дебют

AEDelric CD CoverИнструментално дуо от нов характер, съчетаващо български фоклор елементи с традиционен класически индъстриал с примеси на готик. Новосформираният проект ÆDelric на Александър „der Kaiser“ и Васил „Nellarys“ се заражда още през 2015 година, но едва на 11 януари 2016 се сформира официално.

Идеята за ÆDelric се заформя след разпадането на предходния им проект Renomane, който на свой ред наследява официалния трибют на Rammstein – RamFeuer, след последния им концерт в мото клуб „Атрокс“ през лятото на 2014 година. Както Алекс, така и вокалистът на тогавашния проект обединяват усилия за нов проект, но след известно време и съвместно съгласие, групата се разделя. Алекс и Васко решават да насочат вниманието си към работните демота, пренаписвайки по-голямата част от песните на ново. Албумът „Liquidmorphium“ съчетава взаимните емоции и гледни точки на двамата автори, като всяко от парчетата е уникално по свой собствен начин. Албумът е дело на самия Алекс, който по този начин поставя начало на своите първи стъпки, като начинаещ тонрежисьор.

Най-добър пример за това, може да се чуе в „Дека Си“, която се отличава, освен с неравноделния си размер и народните мотиви, но и е единственото парче с вокали в албума, заслугата за това е изцяло на техният добър приятел и колега Мартин Люцканов (JFT) също по-известен и в предишната си група Khanъ.

Албумът излезе вчера, 31.01.2019 в 21:00 ч., а ако не сте ги чули още – ТУК се запознайте с демо откъси от албума.

Трак лист:

01. Liquidmorphium
02. Dreams of Darkness
03. Deka Si (ft Martin Lutzkanov)
04. Echoes of the Force
05. ÆDelric
06. Requiem of the Fallen
07. Falling Skies
08. Sanity
09. Struggle for Life
10. Ballad of the Death
11. New World

За повече информация може да следите фейсбук страницата им:
https://www.facebook.com/AEDelricofficial

 1. #1 написан от paco (преди 2 години)

  Странна работа, пише че е излязъл вчера, а още го няма на нито една от платформите които са обявили

  • #2 написан от Крис Д. (преди 2 години)

   До колкото виждам в страницата им, все още очакват линкове от онлайн магазините, сигурно отнема време да го одобрят? Ще чакаме.

 2. #3 написан от Крис Д. (преди 2 години)

  До коментар #1 до колкото виждам в страницата им, все още очакват линкове от онлайн магазините, сигурно отнема време да го одобрят? Ще чакаме.

 3. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 4. Коментари за тази публикация
В началото