RockSchool на колела” отново стартира, а втората им спирка ще бъде LAGО̀ FEST в Самоков! Eто каво споделят организаторите:

„Това е наша дългогодишна мечта за мобилно музикално училище, която продължава да се осъществява за поредна година. Пътуваме от град на град със специално оборудван бус и провеждаме музикални уроци и работилници. Ще отворим врати на площади, в паркове или на публични пространства, правейки това, което можем най-добре – да запалваме любов към музиката и да развиваме личностни качества чрез музикално образование.

Всичко това ще се случи на сцената на туристическата градина в град Самоков на 17-ти юли по време на LAGО̀ FEST. Нашата работилница започва в 16:00ч, а след това на сцената ще се качат Оратница, Етно Джаз, МОЛЕЦ, Mila Robert.

Чрез “RockSchool на колела” искаме да дадем различни музикални инструменти в ръцете на деца и младежи, за да могат те сами да изпитат тръпката и удоволствието от свиренето на музика. Вярваме, че това ще помогне на повече хора да се докоснат до музиката и ще разчупи културната изолация, в която попадат много млади хора от малки градове в страната.

С “RockSchool на колела” ще посетим Перник, Кюстендил, Ботевград, Дупница, Елин Пелин, Самоков и Чепеларе, организирайки музикални уроци и работилници по китара, цигулка, пиано и ударни инструменти. Те ще са напълно безплатни за всеки и ще представляват кратки сесии, в които всеки се запознава с основите на свирене на съответния инструмент. А като награда, всички участници ще получат ваучер за онлайн урок в RockSchool.“

“RockSchool на колела” ще е на път през месеците юли, август и септември – следете за точните дати и часове в https://www.facebook.com/rockschool.bg.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на VIVACOM, на които сме безкрайно благодарни, че повярваха в нашата мисия! Нашата фондация “Музика за България” е сред победителите на програмата Регионален грант за тази година. победителите на програмата Регионален грант.