Rock now, rock the night! – EUROPE в София 15.06.2012

[lg_image folder=“2012 year/Europe/Europe-ians/“ image=“DSC_0101.jpg“ align=“left“ display=“thumb“]Денят е 15-ти юни. Времето е прекрасно и феновете на легендарната шведска рок група EUROPE са пред залата още от 17:00ч. Преди да започна с хвалбите имам една малка забележка към организаторите. Следващия път, в който обявите, че лица под 18 ще попълват декларация моля ви, пуснете декларацията в интернет, за да не се губи ценно време.

[lg_image folder=“2012 year/Europe/Analgin/“ image=“Analgin_25.jpg“ align=“right“ display=“thumb“]Към 19:15 отвориха вратите и най-големите фенове бързо заеха местата си по оградите. След малко чакане и Godsmack за настроение, докато се пълнеше залата като подгряваща група излязоха българската група АНАЛГИН. Не съм запозната много с песните на групата, но определено разпалиха пожара у българите. Звезди искрено се радваше и музикантите дадоха всичко от себе си, за да „подгреят” публиката. Показаха страхотни музикални умения, а „черната овца” от АХАТ демонстрира завидни гласови възможности. В сетлиста фигурираха парчета като „Тя беше ангел“, „Мухоморко моя”и „Бира, секс и рок енд рол”.

[lg_image folder=“2012 year/Europe/Europe/“ image=“Europe_12.jpg“ align=“left“ display=“thumb“]След не повече от 20 минути подготвяне на сцената в 21:30 на нея се появиха за втори път в България, EUROPE, които забиха с първите 3 песни от новият им албум Bag of Bones. Joey Tempest и компания показаха, че въпреки че не са младежите от 80-те с буйни коси, желанието да свирят и да се забавляват с публиката не е стихнало. В сетлиста преобладаваха песни главно от по-новите им албуми и едва няколко от старите им класики. Освен, че публиката показа огромен ентусиазъм към по-старите песни, се видя, че и новите са много харесвани, особено такива като „Demon Head“ и очертаващата се като нова любима балада „New Love in Town“. Joey, чийто глас почти не се е променил за всички тези години е  на страхотно музикално ниво и в чудесна форма, която му помагаше да се закача с публиката и неуморно да бяга и скача ту от единия, ту от другия край на сцената. Личеше си, че му носи космическо удоволствие! Разбира се, имаше я и традиционната игра с разпяване. Не след дълго дойде ред и на дългоочакваната класическа балада „Cаrrie”, с която Joey открадна сърцата на дамите в залата. Tempest ни показаха, че групата в която сме се влюбили отдавна все още е там и не смята да си тръгва. „Годината бе 2007-ма и тогава се роди една нова силна връзка, едно силно приятелство. С вас! Българската публика! Тогава написахме тази песен…” бяха думите на фронтменът и ни поднесоха Start from the Dark. Легендарната Rock the Night, в която музикантите комбинираха песента на Deep Purple – Woman From Tokyo, парчето на Donna Summer –Hot Stuff и Another One Bites the Dust на Queen направиха една доста приятна комбинация. Пожелаха ни приятна вечер и за няколко минути сцената остана мрачна. Бисът не липсваше. Закриха концерта с „Last Look at Eden” и  всеизвестната и обичана The Final Countdown, на която групата и публиката скачаха и пееха в един глас. „Ще се видим отново” ни обещаха EUROPE и след такъв невероятен концерт можем само да кажем „Да, ще се видим отново!”

Като цяло мисля, че недоволни от концерта не би трябвало да има. Всичко бе на ниво. Звукът бе страхотен, осветлението също. Повече от 3 000 души станаха свидетели на второто шоу на шведите у нас и този път организаторите „Most of Evil Music“ оправдаха скептичните очаквания на феновете, за което заслужават едно голямо БРАВО!

[lg_image folder=“2012 year/Europe/Europe/“ image=“Europe_42.jpg“ align=“right“ display=“thumb“]Сетлист на  EUROPE

1.  Riches to Rags
2.  Not Supposed to Sing the Blues
3.  Firebox
4.  Superstitious
5.  Scream of Anger
6.  No Stone Unturned
7.  Demon Head
8.  New Love in Town
9.  Seventh Sign
10.  Love Is Not the Enemy
11.  Girl From Lebanon
12.  Carrie
13.  Start from the Dark
14.  The Beast
15.  Rock the Night/ Woman From Tokyo (Deep Purple)/ Hot Stuff (Donna Summer)/Another One Bites the Dust (Queen)
Бис:
16.  Last Look at Eden
17.  The Final Countdown

ГАЛЕРИЯ

Europe
Europe
58 снимки
Analgin
Analgin
45 снимки
Europe-ians
Europe-ians
10 снимки

 1. #1 написан от Анонимен (преди 8 години)

  Страхотен репортаж!

 2. #2 написан от Анонимен (преди 8 години)

  Да, страхотен, стига да не беше 99% преписан от един друг сайт…

 3. #3 написан от ArthurDent (преди 8 години)

  Да, разбира се, че е така.
  Също така добавих и снимките, който пак са копирани от другаде…

 4. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 5. Коментари за тази публикация
В началото