Red Hot Chili Peppers се изкачиха до Топ 10 в класацията Social 50 на Billboard

Red Hot Chili Peppers влязоха в Топ 10 на класацията Social 50 на Billboard, благодарение на шума, който се вдигна в интернет пространството покрай специално организираните 6 партита за прослушване на целия нов албум “I’m With You”, излъчени на живо през официалния сайт на групата на 22-ри август. Събитията се проведоха за едно денонощие в Лос Анджелис, Ню Йорк, Торонто, Токио, Лондон и Сидни малко след излизането на видео клипа към пилотния сингъл – “The Adventures of Rain Dance Maggie” – от албума, който излезе на 30-ти август.

Миналата седмица групата скочи от 40-то до 17-то място в класацията Social 50, веднага след премиерата на видеото към първото парче от дългоочаквания нов запис. Тази седмица групата за първи път стигна до Топ 10 на чарта, който е основан през декември 2010-та година. Клипът към “The Adventures of Rain Dance Maggie”, чиято премиера беше в средата на месец август, вече е събрал над 2,2 милиона посещения в официалния канал на групата в YouTube, като в същото време самият канал се е сдобил с почти 6000 допълнителни абонати. Тази седмица сингълът бележи 36 хил. продадени копия, като за миналата цифрата е 19 хил. Целият шум в интернет покрай новия албум е увеличил официалния фенклуб на Red Hot Chili Peppers с 152 хил. души. Във Facebook феновете на тяхната страница са вече с 136 хил повече, а в Twitter са се увеличили с 9400 души.

Класацията излъчва изпълнителите, които са най-активни, следени и харесвани в основните социални мрежи по света, като YouTube, Vevo, Facebook, Twitter, MySpace и iLike. Кой влиза в класацията и как се изкачва по нея се изчислява чрез специална формула, която следи седмичното движение на добавени приятели, фенове и последователи в социалните мрежи, редом с посещенията на официалните интернет страници на изпълнителите.

Можете да следите Red Hot Chili Peppers в интернет тук: redhotchilipeppers.com/ , www.facebook.com/ChiliPeppers , www.youtube.com/RHCPtv, twitter.com/chilipeppers , twitter.com/flea333

В подкрепа на излизането на албума “I’m With You”, Red Hot Chili Peppers направиха концерт  на живо  в Кьолн (Германия) и изпълниха всички песни от записа. Събитието беше излъчено в определени кино салони по света на 30-ти август и на 1-ви септември.

Албумът “I’m With You” на Red Hot Chili Peppers е на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото