Размазващо поредно шоу на COMBICHRIST в София

COMBICHRIST3

С риск да се повторя, потретя и т.н., ще заявя отново, че обичам такива концерти. Малък клуб, пълен само с най-верните фенове. Хора, отдадени на един не толкова популярен жанр в метъл музиката сред българската публика и на една от най-успешните банди в този стил. И сега очаквам реплики от рода на „Ама как? RAMMSTEIN са най-успешната индъстриъл банда и са популярни в цял свят.” Е да, ама RAMMSTEIN не свирят само индъстриъл и сравнявайки ги с COMBICHRIST e все едно да сравняваш хладилник с телевизор. И двете банди са прекрасни в това, което вършат, но това са съвсем различни неща. Самият факт, че COMBICHRIST идват за четвърти път в България, говори достатъчно. А и не може да се отрече, че всеки път правят умопомрачаващи концерти.

Датата е 17-ти юли и любимият клуб „Mixtape 5” отново ще е домакин на събитие, организирано от BGTSC. Обявен час за отваряне на вратите 19:00 и старт на концерта в 19:30. Отивам с надеждата да вляза малко преди началото, т.е. след 19ч. и забелязвам, че хората още чакат пред вратата. Оказва се, че групата е била забавена на сръбската граница и са пристигнали няколко минути преди мен. Бойко Гюров беше така добър да ни информира, че ще отворят в 20ч., което не се оказа никакъв проблем за чакащите, още една бира на въздух.

ABYSMATICМалко след 20ч. влизаме в клуба и забелязвам, че пред сцената няма ограждения, явно ще има близък контакт с музикантите. Всички са в очакване на подгряващата банда – нашенците ABYSMATIC, които излизат 20-тина минути по-късно и моментално повишават температурата в клуба. Още с първото парче „Event Horizon” публиката вече подскача и дивее. Вокалът Денис Ников е презареден с енергия и раздава шамари наред. Убийствен хардкор с хип хоп елементи съпътства творчеството на софийското трио. Да, индъстриъл също присъства и при тях, все пак неслучайно са избрани за тазвечерното парти. Към средата на сета им, иначе не многобройната публика започна да запълва редиците пред сцената, силно привлечена от това, което се случва на нея. Бандата представи най-добрите си парчета, сред които „Neon Eyes” – първия сингъл от предстоящия им втори студиен албум, в който явно са заложили повече на индъстриъл звученето и на българския текст. Забиха „Blood Sugar” за финал и вече всички бяха готови да посрещнат големите на вечерта.

Снимки ABYSMATIC

COMBICHRISTМалка подготовка на сцената, забърсване на разляти напитки (все пак нямаше ограда) и COMBICHRIST моля да се явят вече. От колоните започва да бучи яко техно и впоследствие разпознавам „This Shit Will Fuck You Up”, което преминава в интрото на новия албум „One Fire” и един след друг Dane White, Will Spodnick и Eric13, заемат своите позиции. След тях връхлетя и Andy LaPlegua, нареждайки „I want to tell you something you won’t like…”. Силно начало с „Hate Like Me” от последния албум. Andy не се спря по тая сцена, въпреки  малкото пространство, с което разполагаше. Eric (китара), за мое щастие, се беше позиционирал точно пред мен, но все пак обърна внимание и на хората в другата част. Зад двата сета барабани Dane и Will бяха като племенни диваци. Абсолютни откачалки и непрестанен контакт с публиката, включително и физически. Нямаше и едно парче, което да не се крещи всички. А щом се стигна до „Shut Up And Swallow” беше борба за надмощие и кой ще надвика Andy. Секунда не ни оставиха да си поемем дъх и изобщо не губеха време в приказки. Не сме на симфоничен концерт все пак. Това си беше яко agrotech парти.  В сетлиста си бяха заложили предимно на парчета от албумите „Making Monsters”  и “We Love You”, но чухме и „Guns at Last Dawn” от последния „One Fire”.

COMBICHRIST2След като приключиха с „What The Fuck Is Wrong With You?” ни оставиха да крещим известно време, баламосвайки ни, че това е края. Да, ама ще ни прощавате, не сме съгласни. Върнаха се на сцената с пазарлъци колко парчета още да ни отпуснат. Стигнахме до консенсус да са три, въпреки че и те ни бяха малко. „Get Your Body Beat” беше първото от тях. Явно ще караме на класики, защото последва и „Maggots At The Party”… колко тематично. Но не с класика завършиха. За десерт оставиха едноименното парче от най-пресния материал „One Fire”. Колкото и да е нов този албум, съвсем не е непознат на българските фенове и частта „One fire, come and burn with me” изобщо не беше непосилна задача за нас.

Без сбогувания COMBICHRIST слязоха от сцената. Нямаше и нужда от такива. Както ние, така и те много добре знаят, че скоро отново ще се срещнем. Макар и малка на брой, COMBICHRIST имат силна и отдадена фенска маса в България и само мога да се надявам тя да се увеличава. С това вечерта обаче не приключи. Eric, Dane и Will останаха в клуба за по бира. Имаше много снимки, автографи, разговори и прегръдки. Специално Eric обърна внимание на всеки един, правеше снимки с телефона си и искрено се забавляваше с българските си фенове.

Ето затова обичам такива концерти!

Снимки COMBICHRIST

Setlist COMBICHRIST

Hate Like Me
Never Surrender
Shut Up and Swallow
Satan’s Propaganda
Guns at Last Dawn
Throat Full of Glass
Can’t Control
Follow the Trail of Blood
They
No Redemption
Blut Royale
What The Fuck Is Wrong With You?
Get Your Body Beat
Maggots at the Party
One Fire

 

Setlist ABYSMATIC

Event Horizon
Ion Torch
Dante
Neon Eyes
Spectre
Hands In The Air
Warp Beast
Disembodied
Blood Sugar

  1. #1 написан от Mor-Rioghain (преди 3 години)

    Сладур е Анди. „Може би две песни“… Как ли пък не! 😀

    Перфектен концерт, прекрасно описан! Мина неусетно, даже и очакването на биса. Обаче, явно никой не споделя категоричното ми мнение, че звукът на Abysmatic беше ужасно усилен.

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото