Прогресив вечер с две гръцки групи в Live & Loud на 11 май

poem-untilrainГръцките прогресив рок/метъл групи Poem и Until Rain ще изнесат концерт на 11 май 2017 в клуб Live & Loud в София. Входът е 10лв., заплаща се само на място преди концерта, начален час на събитието – 21:00.

Солидна прогресив вечеринка се очертава на 11 май на ул. „Позитано” 8. Двете гръцки банди не идват от гръцкия ъндърграунд, а вече имат зад гърба си концерти в Европа, включително в страни като Германия, Великобритания, Холандия и Норвегия. Характерно за музиката и на двете групи е, че смесват класическия прогресив рок/метъл с алтърнатив звучене и известна доза съвременни елементи. При Poem се усеща повече класическото звучене за прогресив група, а при Until Rain преобладават алтърнатив мотивите, както и женските беквокали придават съвременно мелодично, но и различно звучене за група от този жанр. Иначе казано, любителите на прогресив музиката ще се насладят на изпълненията на две добри групи в жанра.

Poem е създадена в гръцката столица Атина през 2006 година. Съставът на групата претърпява няколко промени през годините, но през последните години се запазва в този вид: George Prokopiou (вокали/китара), Laurence Bergstrom (соло китара), Stratos Haidos (бас) and Stavros Rigos (барабани).

Стилово Poem се вписва в прогресив рок и метъл течението, но с афинитет към експериментирането с различен звук и ритми, което характеризира музиката на групата. Алтърнатив рок и метъл мотивите също са силно застъпени в музиката им. През декември 2008-ма излиза дебютният албум на групата, носещ името „The Great Secret Show“, който е приет много добре от гръцката музикална критика и феновете на жанра. Гръцкото издание на Metal Hammer го определя като „Най-добрият гръцки дебютен албум от началото на 21 век и един от десетте най-добри гръцки метъл албуми, издавани досега”.
В резултат на това те привличат вниманието на няколко звукозаписни компании, като подписват с гръцкия лейбъл „Dromos Music“ за издаване през 2009-та. Както при повечето добри рок и метъл групи, на Poem също силната им страна са изпълненията на живо. Имат участия като подгряваща група на известни имена, сред които Ozzy Osbourne, Pain of Salvation, Paradise Lost, Burst, Mekong Delta, Cilice, Rotting Christ и други, както и участия в много фестивали в Европа и Гърция. Тук е мястото да припомним и за гостуването им у нас през 2016-та като подгряващи на Amorphis. Многобройните им участия им носят популярност като една от най-яките рок/метъл банди на живо в Гърция. Интересен факт от биографията на Poem е, че през 2014 г. Metal Hammer (Гърция) ги кани да участват в трибют към шедьовъра на Пинк Флойд “The Dark Side of the Moon”, където изпълняват песните “Brain Damage” и “Eclipse”.

Poem успяват да подпишат договор с шведския лейбъл ViciSolum Productions, с който издават втория си албум „Skein Syndrome“ на 18 март 2016 година. Тук можете да прочетете интервюто, което Metal Hangar18 взе по повод издаването на „Skein Syndrome“.

Until Rain е прогресив метъл група, сформирана през 2004 г. в Солун, Гърция. Музиката на групата се характеризира с комбинация от прогресив рок и метъл елементи, алтърнатив и съвременни електронни мотиви.

През юли 2009-та Until Rain подписват с Steel Gallery Records за издаването на първия им албум „The Reign Of Dreams“. След него последва издаването на EP, озаглавено „Pandemic“, в което се забелязва по-голяма зрялост в композирането и оформяне на стила на групата. Until Rain издават вторият си албум „Anthem to Creation“, записан в Швеция в Fascination Street Studios и издаден от Escape Music.

Until Rain са излизали на една сцена с изпълнители като Psychotic Waltz, Jeff Martin (The Tea Party), Rotting Christ, Andromeda, Firewind, Septic Flesh и Leprous. В периода 2015 – 2016 групата взима участие във фестивалите Prog Power Europe, провеждащ се в Холандия и Metal Over Malta в Малта.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото