Проектът на IOMMI и GILLAN излиза днес в Северна Америка

Благотворителният албум на Tony Iommi и Ian Gillan WhoCares вече излезе в Европа, а днес – 28 август е денят, в който ще може да бъде намерен и в Северна Америка.

Iommi и Gillan са работили заедно и преди, по време на пребиваването на вокалиста [Gillan] в Black Sabbath. През 1983 излиза албумът Born Again – единственият на групата, в който вокалите са на Ian Gillan.  Днес те подновяват колаборацията си, и освен албум, имат и издаден сингъл „Out Of My Mind“, създаден, за да помогне на арменско, музикално училище, да се възстанови след земетресение. В песента участие вземат Jason Newsted (ex-Metallica), Nicko McBrain (Iron Maiden), Linde Lindström (H.I.M.) и наскоро починалата легенда на Deep Purple – Jon Lord.

Албумът WhoCares включва неиздаван досега материал, който е изключителна рядкост. Става дума за песни на Iommi с/ или Gillan, включително изпълнение на Smoke On The Water” с Ronnie James Dio и Кралската филхармония, няколко песни на Iommi с Glenn Hughes, и „Anno Mundi” – една от най-добрите песни на Sabbath от ерата на Tony Martin.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото