Премиера на новия проект KATLA на Guðmundur Óli Pálmason (ех-SÓLSTAFIR)

Вчера, на 19-Katlaти януари, Guðmundur Óli Pálmason (ех-SÓLSTAFIR) официално представи новия си проект KATLA и предостави първата композиция за свободно слушане в Youtube канала на групата. KATLA e колаборация с Einar Eldur Thorberg Guðmundsson (Fortid, Curse) и планираното участие на Atli Jarl, на когото е посветена първата композиция на новия проект.

С трогателно обръщение към феновете, Guðmundur Óli Pálmason представя новата си работа във Facebook страницата на групата:

KATLA е един от най-големите вулкани на Исландия. KATLA изригва редовно в миналото, но не е изригвал мощно от 1918 насам.
KATLA е и музикалното сътрудничество между Einar Eldur Thorberg Guðmundsson и мен, Guðmundur Oli Pálmason, чиито корени датират в 2015, когато бях незаконно принуден да напусна групата, която градих в продължение на 20 години. След този по-скоро тежък епизод, нямах голямо желание да правя повече музика, но след няколко месеца не можех да пренебрегна факта, че създаването на музика е част от мен и живота ми. Затова се обадих на няколко от най-близките ми приятели, с които можех да си представя да правя музика, Einar Eldur и Atli Jarl. Einar по това време живееше в Норвегия, където работеше с няколко групи, най-вече собствената си Fortíð и
Curse. Той е беше планирал да се върне в Исландия през есента, но плановете му се промениха отново малко след пристигането му в Исландия. Това на свой ред промени всички планове за новия проект и поради забързаното ежедневие на всички участници, не успяхме да намерим време, когато всички сме на разположение, така че KATLA остана проект от двама души вместо трима. Ние все още смятаме Atli Jarl за третия член на KATLA, почетен член, ако щете, и Kaldidalur, първата песен от нашия предстоящ албум (озаглавен Ferðalok) е посветена на него.
Ние все още не сме решили дали ще запазим сътрудничеството си в бъдеще, но в случай, че продължим се надяваме, че ще бъде под формата на първоначално планираното трио.
Едновременно е и не е съвпадение, че решихме да публикуваме първата си песен на този ден, 19 януари, точно една година след като бях незаконно принуден да напусна предишната си група. Днес е рожденият ден на приятелката ми, и аз искам да мога да си спомням тази дата в бъдеще с нещо друго, а не като деня, в който работата на живота ми беше открадната от мен. Песните бяха завършени в началото на януари и реших, че това е перфектен шанс да променя тази дата в позитивна насока.
Време е за 
KATLA да изригне отново!

В отговор на изявлението на Guðmundur Óli Pálmason, SÓLSTAFIR споделиха новата композиция на KATLA в профила си с думите: Gummi вече има нова песен с новия си проект, KATLA . Независимо от факта, че не сме си говорили вече година, това ме накара да се радвам. В края на краищата ние бяхме най-добри приятели в продължение на десетилетия и дори, ако нещата се обърнаха и станаха грозни, това е все още важно за мен. Gummi е в най-добрата си форма, когато прави музика и аз искам той да бъде добре. АТ“

 Новото парче Kaldidalur на KATLA, можете да слушате на този линк.
  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото