forgot the tenНа вашето внимание оставяме да се представят момчетата от група FORGOT THE TEN  ( Шумен ).

„Ние сме:

Димитър Димитров – китари

Димитър Димитров – вокал

Стойчо Митев – бас китара

Емил Димитров – ударни

Емил Василев – китари

 

Не търсете скрит смисъл заложен в името на групата, това е просто игра на думи. Чакайте да чуете музиката ни…

Бандата е създадена на 13 април 2014 год. от Емил Василев и Димитър Димитров – двамата китаристи в групата. Посещавайки заедно концерти на различни групи и двамата забелязват – рокът не е на тези висини, като през доброто старо минало и се нуждае от свежа кръв, от хора заредени с неизчерпаема енергия, обичащи рока и носещи идеи и несбъднати мечти още от ученическите години.

Да хванеш китарата е лесно, да засвириш малко по-трудно, но да поемеш по „Дългия път към върха, ако искаш рок енд рол”… носи в себе си и тежката отговорност да възпитава и изгражда традиции избледнели под влиянието на изминалите години.

Още с първите репетиции нещата са ясни – стила ще е рок – твърд, каращ хората да засвирят на въздушна китара, а касата на ударните да бие с ритъма на сърцето на всеки металяга. За щастие песните се композират от поне двама и когато всеки държи на идеята си и собствена концепция се получава различно рок звучене, на места прескачащо в прогресив и разчупващо класическите норми.

Като повечето нови групи бандата започна с кавъри на любимите песни, но идеите напират да видят бял свят и представят едно различно – наше звучене. По–добре да създадем нещо ново, отколкото да „преправяме” вече добре направеното от великите преди нас.

Още след завършването на първата авторска песен „ Посока” в почивките, като на шега, се подхваща и втората „Brown stamp”. От тук нататък лавината от творчество няма спиране и нещата са ясни – кавърите остават на заден план, а след 4-тата песен все по-често се споменава думата „албум”.

Още през лятото на 2014 г. групата започва първите си участия, заразявайки с емоцията си публиката на концерти и различни клубове „пазители на рока”. Една от най-важните привилегии е участието на групата в различни благотворителни концерти – нещо, което групата определя и като задължение по призвание – изкуството е и да помага.

Към настоящия момент групата работи по записване на първия си албум и организиране на турнета за представянето му в цяла България.

Повече информация, снимки и клипове на групата, както и актуална информация за изявите ни можете да откриете на сайта на групата , както и в нашата фейсбук страница.“