Предпразнично с хитовете на RED HOT CHILI PEPPERS

rhcptribute2017

Празниците съвсем наближиха и хората вече приключват с подготовката. Украсата е поставена, подаръците са купени, трапезите – почти оформени. Въпреки това все още има време до заветната коледна нощ – време, което да бъде използвано за забавления от различен характер и отърсване от предстартовата коледна треска. А какво по-хубаво откъсване от ежедневието от концерт? При това концерт, включващ пътешествие из творчеството на легендарните американци RED HOT CHILI PEPPERS.
Четирима талантливи млади музиканти от Пловдив се заеха с нелеката задача да ни върнат в детските и тийнейджърските години или просто да ни припомнят как звучаха славните калифорнийци през годините. Концертът-трибют трябваше да се състои на 21.12.2017 г. За място на събитието бе избрана набиращата скорост Зала за събития „В парка“ – едно приятно и уютно място за провеждане на мероприятия от всякакъв характер. Входът бе свободен, което предполагаше наличието на достатъчно зрители.
Началният час бе 21:00, но още час и нещо преди това започнаха да прииждат най-нетърпеливите почитатели. Барът бе зареден с всякакви напитки и очакваше своите клиенти. Излизането на групата съвсем очаквано се забави, но това не помрачи настроението на публиката, която имаше възможност да подгрее с различни напитки, да проведе задълбочени разговори и да подгрее подобаващо.
И ето, че малко след 22:00 момчетата се качиха на сцената и привлякоха вниманието на присъстващите. Още с първия удар – „By The Way“ пловдивчаните подсказаха какво ни очаква. Вокалистът Иво, китаристът Никола, басистът Радослав и барабанистът Владислав изнесоха страхотно шоу, както подобава на величия от ранга на RED HOT CHILI PEPPERS – стегнато, нахъсано, с много настроение и шантаво сценично поведение. Момчетата показаха отлична сработка помежду си и демонстрираха невероятна форма, заразявайки всички с енергичните си изяви. Преди изпълнението на „Easily“ Иво се пошегува, че на пловдивски заглавието се превежда „Айляк“, а преди „Aeroplan“ заяви, че след малко ще „вдигат самолета“. „Can’t Stop!“ бе предшествана от солидно китарно соло, демонстрирало уменията на Никола, а „Around The World“ започна със соло на бас в изпълнение на Радослав. Разходката из дискографията на култовите американци включи и песен от противоречивия албум „The Getaway“, излязъл през миналата година. Изпълнението на „Dark Necessities“ обаче не остави никакво съмнение в класата на квартета. С напредването на времето публиката ставаше все по-активна, което допълнително мотивира музикантите и те продължиха да дават всичко от себе си, че дори и повече.
Неусетно изминаха почти два часа и дойде моментът за последните две песни. Те бяха емблематични – „Under The Bridge“ и „Dani California“, които белязаха финала на една великолепна концертна вечер. Между парчетата Владислав показа уменията си зад барабаните и бе бурно аплодиран от зрителите. В крайна сметка след два часа свирепо свирене и пеене бандата се поклони на публиката и слезе от сцената, сподирена от възторжени възгласи и ръкопляскания.

Една чудесна предколедна вечер с музиката на RED HOT CHILI PEPPERS – така може да се обобщи накратко вечерта на 21.12.2017г, четвъртък. Музикантите се раздадоха докрай и подариха куп положителни емоции на публиката. А Зала за събития „В парка“ приюти поредното запомнящо се събитие, което очаква своето повторение в близко бъдеще.

Сетлист:

1. „By The Way“
2. „Funky Monks“
3. „Fortune Faded“
4. „Easily“
5. „Snow“
6. „Adventures“
7. „Hump The Bump“
8. Guitar solo + „Can’t Stop!“
9. „Scar Tissue“
10. „Soul To Squeeze“
11. „Dark Necessities“
12. „Californication“
13. „Parallel Universe“
14. „Aeroplane“
15. „Suck My Kiss“
16. „Give It Away“
17. bass solo + „Around The World“
Encore:
18. „Under The Bridge“
19. drum solo + „Dani California“

Весели празници на всички!

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото