Последна информация за концерта на Nite Fields тази вечер

Nite fields - Bears and Hunters2015-02-05Австралийската пост-пънк група Nite Fields ще представи излезлия едва преди два дни дебютен албум тази вечер от 20 ч. в малката зала на Mixtape 5. Гостуването им е по покана на платформата Indioteque и е в рамките на първото им европейско турне.

 

В последните седмици албума им Depersonalisation, издаден от базирания в Лос Анджелис лейбъл Felte, получи отзиви от най-големите музикални медии, понякога придружени със сравнения с групи като The Cure, New Order и The XX. Част от отзивите:

 

Музиката на Nite Fields е като мъгла, която внезапно се появява и изчезва. Питър Хук и Робърт Смит биха завидяли на някои от китарните хармонии”. (Pitchfork)

„Албумът е подчертано меланхоличен и суров, но без това да го прави труден за слушане“. (The Guardian)

Звученето на Depersonalisation е в равни дози красиво, плашещо и трескаво”. (Allmusic)

Минималистичен, мрачен и безкомпромисен, албумът носи усещането, че сте пуснали стара касета”. (The Line of The Best Fit)

“Ако това беше албум от 1989 г., по всяка вероятност щеше да е класика“. (Sounds Better Than Reverb)

Отлично първо впечатление”. (Stereogum)

 

„В Австралия обикновено публиката е доста спокойна и статична, докато откакто сме в Източна Европа, реакциите са просто невероятни. Започнахме от Русия, където всички полудяха, все едно са на хардкор концерт“, каза вокалистът Дани Вензин в радиопредаването „Аларма“ снощи. Пред Indioteque той обясни решението им да направят турне в Източна Европа толкова рано така:

„Лейбълът ни каза, че трябва да се съсредоточим върху САЩ и Великобритания, но да правим концерти там ни се стори като невероятно клише. Важно е да намерим правилния път за музиката ни и смятаме, че той e по неутъпкваните пътеки. Ще имаме концерти на места като Лондон, Париж и Амстердам, но сме много по-развълнувани от обратната връзка, която ще получим от градове като София, където може би хората не са толкова пренаситени от по-експериментална музика“.

 

Преди Nite Fields, на сцената ще бъде младата българска инди рок група Bears and Hunters, част от лейбъла Homeovox на Георги Георгиев от „Остава“. Сред песните, които ще представят, е и първият им сингъл Comeback Story, който направи премиерата си при Indioteque: https://soundcloud.com/indioteque

 

Програма за вечерта:

Отваряне на вратите: 20 ч.

Bears and Hunters: 21 ч.

Nite Fields: 22 ч.

Вход: 10 лв.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото