Началото на BLAZE OF SORROW е поставено в Италия преди десет години. Проектът е фокусиран върху теми като скръбта и самовглъбяването чрез вдъхновен от природата блек метъл с много фолк влияния.

През всички тези години мулти-инструменталистът Peter успява да създаде уникалната атмосфера на BLAZE OF SORROW събрана в четири студийни албума. Смес от субстанцията на нощното небе и спокойствието на пустошта с разкриване на чиста болка групата кристализира свой собствен познаваем саунд, който придвижва кариерата им напред.

И така през 2017г. чувството е почти като съдба, за да отбележат десетилетието на съществуването си BLAZE OF SORROW избраха да се присъединят към списъка на Eisenwald, за да издадат петия си албум ‘Astri’. Той ще бъде това, което групата е постигнала до сега в кариерата си, предлагайки още по развит саунд. Деликатни акустични китари и шептящи вокали, контрастиращи със скоростни акорди и яростни перкусии /благодарение на дългогодишния барабанист N/, които обгръщат в истинско атмосферично преживяване. С подсказки от легендарни групи като Agalloch и Katatonia, BLAZE OF SORROW рисуват химни на меланхолия върху вълни от изгарящи мелодии в омайваща смесица от мрачен фолк и подлудяващ екстремен метъл.

Навлизането в есенния здрач и безутешният плач на изгубените е това, което BLAZE OF SORROW наричат дом и те ви канят да се присъедините към тях. Това може да направите на 9 юни, когато “Astri” ще бъде издаден на CD, винил и в дигитален формат. Обложката е нарисувана от Elisa Urbinati (Elisa Urbinati Illustration).

blazecover

 

1. Neromanto
2. Oracolo
3. Andromeda
4. Emptio
5. Il Ballo Silvestre
6. Anamnesi
7. Io, Nessuno
8. Bruma

Можете да последвате групата тук.