Подробности за концерта на ROTTEN SOUND

rotten-sound-band

След появилата се информация, че финската грайндкор група ROTTEN SOUND ще гостува в България вече имаме и официално потвърждение. Те ще атакуват София на 16 май (събота) 2020г. Групата ще свири у нас по покана на Autumn Souls Of Sofia и ще бъде единият от двата хедлайнера на второто издание на фестивала Grind Over Sofia 2020.

ROTTEN SOUND се завръщат по-гневни от всякога. Грайндкора не е за хора със слаби сърца и тези финландци не приемат идеята за компромис. ‘Abuse to Suffer’ е последният студиен албум на групата, която остава вярна на жилавите си корени. Без да попада в капаните на безкрайното повтаряне на стара, повяхнала формула без да смее да добави елемент на изненада, когато това ес вписва в стила. Това, което отличава ROTTEN SOUND от другите герои на попрището е очевидна интелигентност, която личи в текстовете им, аранжиментите и едва доловимото включване на дет метъл в мощния им саунд.

ROTTEN SOUND е сформиран във Vaasa, Finland от китариста Mika Aalto през 1993г., който скоро присъединява вокалиста  Keijo Niinimaa. Това дуо остава като единствените оригинални членове, но барабанистът Sami Latva и Kristian Toivainen на баса остават постоянни членове от много години. Фините могат с гордост да погледнат назад към впечатляващия каталог от шест шест студийни албума, седем ЕР-та, три сплит сингъла, сингъл и концертно DVD. Освен това ROTTEN SOUND са покорявали сцената на големи метъл и хардкор ориентирани фестивали и редовно са правили турнета с групи като NASUM, PHOBIA, DISFEAR, CARCASS, MUNICIPAL WASTE, EXHUMED, NAPALM DEATH и PIG DESTROYER измежду всички останали.

Останете с нас за повече информация свързана със събитието.

Страница на събитието

 

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото