Подробности около новия албум на IHSAHN

Както вече споменахме, петият студиен албум на Ihsahn, “Das Seelenbrechen”, излиза на 22-ри октомври.

Една от песните, “Hilber”,  вече е имала своята премиера вчера в предаването “Rock Show” в ефира на BBC Radio 1. Парчето може да бъде чуто в програмата през следващите седем дни ТУК.

Албумът ще се предлага в следните формати: CD, лимитирана версия digibook (с разширени графики и текстури), двойна 180-грамова плоча.

Съдържащ десет ярки, но коренно различни по звук песни, простирайки се от „горчиво-сладка” електроника до умопомрачителни и груби импровизации, “Das Seelenbrecher” е мрачен и разрушителен, колкото и предишните работи на артиста, но много по-дезориентиращ и обезпокоителен от всичко, което Ihsahn е бил преди.

Музикално, този албум е силно обмислена стъпка относно това какво правя; необходимост да променя творческите параметри, за да не попадна в една формула. Смятам, че върша най-добрата си работа извън своята комфортна зона и исках да направя нещо като това от доста време. Свободната форма на импровизация може и да е плашеща за музикант, но е доста освобождаваща в същото време.

Записан в студиото на Ihsahn в Норвегия със съдействието на барабаниста Tobias Ornes Anderson (Leprous), “Das Seelenbrechen” смело отбягва традиционните метъл инструментали, в замяна на характерни пейзажи, спускащи се по течението в духа на артисти като Diamanda Galas, Scott Walker и John Zorn.

Името “Das Seelenbrecher” идва от известната книга на Ницше „Човешкото, твърде човешко: Книга за свободни духове”. Писания от 19-век от философа и други исторически фигури често намират място в текстовете на Ihsahn.

“Das Seelenbrecher” траклист:

01. Hilber
02. Regen
03. NaCl
04. Pulse
05. Tacit 2
06. Tacit
07. Rec
08. M
09. Sub Alter
10. See
11. Entropie (bonus)
12. Hel (bonus)

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото