phyx    Константин Генчев, по прякор PhyX, ни води на пътешествие из дебрите на съзнанието си със соловия си албум „Higher Bodies” с вокалната подкрепа на Иван Иванов (WARTIME, VELIAN). Резултатът е многопластова и стилово разнообразна творба.

 Успокояващото атмосферично интро (“The Cradle”), сякаш извадено от някой йога плейлист, проправя пътя за развихрящата се прог буря, съпроводена с порой от комплексни композиции, които не отстъпват по нищо на големите в стила. С “The Climb” нещата стават подчертано по-мрачни и тежки. „Talk to Me” и „Ascension” бележат бялата смърт на лирическия герой, сам, превърнат в ледена статуя, на над 8000 метра надморска височина.

 “The Reckoning”  разчупва мразовитата тишина и кипва кръвта в крайниците ни, давайки начало на втората тематична част от албума, а в „Enthropy” се появяват познати лица като Жо Василев (KHANЪ; DASH THE EFFORT), Тихомир Русанов (OPHAN), Георги Фотев (O.H), Димитър Василев (ITSI; IMPENITENCE) и Милко Дюлгеров (ITSI; NEVER PREY).

 „Until The Very End” (защото тишината може да е силна, колкото музиката) и „Highs, Lows & In-Betweens” завършват това пътешествие за душата, оставяйки лек привкус на меланхолия.

 „Higher Bodies” може да бъде „трудносмилаем” за някои – за да го оцените правилно и да вникнете в разказите на PhyX, трябва дa си позволите да навлезете в едно по-особено душевно състояние. Като при медитация.

Оценка: 9/10