Parlophone ще издадат DAVID BOWIE “Who Can I Be Now?“

david bowie CD-smallParlophone Records са горди да обявят излизането на WHO CAN I BE NOW? (1974 – 1976) – вторият бокс сет, чрез който лейбъла ни припомня цялото творчество на легендарния David Bowie, започнало през 1969.

След като първата колекция FIVE YEARS (1969 – 1973) беше изключително успешна и спечели награди, WHO CAN I BE NOW? (1974 – 1976) ще излезе на 23 септември и ще включва неиздавания албум от 1974 “The Gouster”.

Сетът ще се състои от 12 CD или 13 плочи и ще съдържа пълния официално издаден материал от Bowie през така наречения Американски период от кариерата му, обхващащ годините от 1974 до 1976.

Името си, сетът получава от записана през 1974, но неиздадена до 1990 песен. В него са включени “Diamond Dogs”, “David Live” (в оригинал и миксовете от 2005), “Young Americans”, “Station To Station” (оригинал и миксирана версия от 2010), както и “The Gouster”, “Live Nassau Coliseum 76” и нова компилация – “Re:Call 2”, съдържаща колекция от самостоятелни сингли и Б-страни.

“Rock’n’Roll With Me” от “Re:Call 2” ще е песента, която феновете получават незабавно при предварително поръчване на дигитално копие.

Във всички формати, в които ще е достъпна колекцията, ще има песни, които никога до сега не са издавани на CD, винил или дигитално, както и нови ремастерирани версии.

Ексклузивно в бокс сета ще е включен и “The Gouster”, който до сега не е издаван като пълен албум. Записан в Sigma Sound, Philadelphia през 1974 и продуциран от Tony Visconti, албумът е мастериран преди David да замине за New York, за да работи с John Lennon и Harry Maslin по албума “Young Americans”. “The Gouster” съдържа три неиздавани микса на “Right”, “Can You Hear Me” и “Somebody Up There Likes Me”.

За сегашното издание Tony Visconti ремастерира оригиналния запис и за обложката са използвани снимки, правени от Eric Stephen Jacobs, доближаващи се до оригиналната концепция, предложена от Bowie.

Също ексклузивно в компилацията ще има ремастерирана версия на “David Live”,  миксът от 2010 на “Station To Station”, дело на Harry Maslin (до сега достъпен само на DVD в 5.1 стерео формат, като част от делукс бокс сета от 2010) и “Re:Call 2”.

“Re:Call 2” съдържа оригиналния микс на “Rebel Rebel”, издаден веднъж през 2014 като част от изданието за 40-годишнината от записването му през 1974, и неиздаван до сега на диск австралийски вариант на “Diamond Dogs”. Също за пръв път на CD ще се появи и лайв версия на “Rock’n’Roll With Me”, пусната по радио станциите в Щатите в подкрепа на “David Live”.

“Re:Call 2”  включва снимки от 1975, направени от приятеля на David и бек вокалист Geoff MacCormack, по-известен като Warren Peace, по време на записването на “Station To Station”.

Обложката на “Station To Station” включва оригиналния цветен джоб, предвиден за записа, заменен от черно-бялото изображение.

Сетът с плочи съдържа същите песни, които са включени в CD варианта и е на 180-грамов винил.

Книжките, допълнение към компилацията, са съответно 128 и 84 страници за CD и LP изданията. Страниците ще са запълнени от непоказвани до сега снимки, дело на Eric Stephen Jacobs, Tom Kelley, Geoff MacCormack, Terry O’Neill, Steve Schapiro и много други, както и исторически публикации в пресата и записки за албумите от продуцентите Tony Visconti и Harry Maslin.

CD бокс сетът ще съдържа мини версии на плочите на оригиналните албуми и дисковете ще са със златен отблясък, вместо обичайния сребрист.

WHO CAN I BE NOW? (1974 – 1976) ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

Какво точно съдържа изданието можете да намерите на втора страница.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото