PARKWAY DRIVE – „Reverence“ (2018)

Parkway Drive - Reverence (2018) Ето, че излезе новият албум на австралийските метълкор ветерани PARKWAY DRIVE„Reverence“. Много фенове очакваха с нетърпение творбата да излезе на пазара, но немалко бяха и тези, които се разочароваха като чуха два от предварително пуснатите сингли – „Prey“ и „The Void“. Сега, след като изслушах целия запис, спокойно мога заявя, че това са най-слабите парчета в диска. Комерсиалното им и модерно „рок“ звучене сякаш служи повече за привличане нови слушатели, отколкото да покаже на какво е способна бандата. Останалите песни в албума покриха всичките ми очаквания, a някои дори ги надминаха.

 Откриващата „Wishing Wells“ също бе пусната предварително и успя да спази всички изисквания за добра песен, за което благоприятства и придружаващото й официално видео. „Absolute Power“ пък притежава въздействащ текст, но беше лишена от идеи и оригиналност. Награда за най-епична интро-песен печели „Cemetery Bloom“, но „The Void“ й отнема цялото величие. Първата половина от диска не успя да ме грабне, но затова пък втората я компенсира – тя започва с парчетата „I Hope You Rot“ и „Shadow Boxing“, които се оказаха най-силните в творбата. Тези двете и „Chronos“ несъмнено заслужават място в сетлиста на предстоящите концерти на австралийците. Поледната „The Colour of Leaving“ закрива албума с неочаквана тъга и ярост и кара всеки слушател да настръхне от емоционалната реч на Winston.

 Изводът е, че PARKWAY DRIVE не успяха да надминат отличния си „Ire“, но определено не са понижили нивото си. Приятни изненади правят включванията на цигулка, гайда и пиано в някои от песните, а вокалистът Winston McCall показва неповторими емоции в тях – даже може да се каже, че „Reverence“ притежава най-силните му изпълнения. Личи си, че за този запис групата е решила да наблегне повече на величествените и епични моменти в песните. Като цяло, „Reverence“ е добър албум и не би трябвало да разочарова почитателите на PARKWAY DRIVE.

Траклист:
01. Wishing Wells
02. Prey
03. Absolute Power
04. Cemetery Bloom
05. The Void
06. I Hope You Rot
07. Shadow Boxing
08. In Blood
09. Chronos
10. The Colour Of Leaving

Оценка: 7/10

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото