Papa Roach показват, че все още могат да правят по-тежка музика. Както те самите казват „Kill the Noise може да е една от най-тежките им песни“.

Текстът на песента е много личен. В него Jacoby Shaddix разкрива за шума в главата му, за това колко трудно е да се съвземе и да усети нещо. За него всичко е шум и крясъци, толкова силни, че не може да чуе собствения си глас. Той усеща как потъва, а болката от белезите остава.

Според LoudWire текстът на песента може да се сравни с тези на Chester Bennington от Linkin Park, а силните вокали на Jacoby застават тези до рамо със скриймовете на честър в One Step Closer. Те сравняват именно начинът, по който двамата вокали изпяват частта „Shut Up!“ от двете песни.

Според Jacoby за всеки е лесно да задълбае в шума в главата си, и да не може да излезе от там. „За нас Kill the Noise е музикален катарзис, напомняне да се намерят спокойните моменти в шума.“

Сингълът има и собствено, хаотично видео. То започва с обявяване на поредните мерки за предотвратяване на разпространението на КОВИД-19. Веднага след това следват трудностите при справяне с изолацията.

По-рано през годината басистът на групата Tobin Esperance сподели, че групата „се забавлява“ при правенето на новия албум. Те могат да сравнят усещането с първия им албум (Infest) и Crooked Teeth (от 2017).