PANOPTICON с нов албум

Американският блек метъл проект Panopticon анонсира нов албум. Изданието ще се нарича „…And Again Into The Light“. Творбата, 9-ти студен албум, ще излезе чрез дългогодишния партньор Bindrune Recordings и ще включва осем парчета с обща дължина от около 70 минути.

Гост-участия в „…And Again Into The Light“ записват вокалистите Erik от Aerial Ruin (чисти вокали) и Jan от Waldgeflüster (тежки вокали) в песента „The Embers At Dawn“. Освен тях следа в албума оставят и Patrick Urban от Dämmerfarben, записвайки челото и Charlie Anderson на цигулка. Двата написват и записват всички струнни аранжименти, които са достатъчно доминантна част от албума.

Визуалната част на „…And Again Into The Light“ е поверена на Bekah, съпруга и верен дългогодишен сътрудник на лидера на Panopticon Austin Dunn. Записите са направени в собствената му къща, а смесването е дело на Spenser Morris. Colin Marston е отговорен за мастеринга.

Първата песен от албума е вече достъпна за свободно слушане. Тя се нарича „Know Hope“ и можете да я слушате долу. За парчето Austin споделя: „Името на песента е взето от татуировките по пръстите на Bekah. Това е парче, което написах за нея. „Know Hope“ е песен за безстрашното изправяне пред несгоди и съперничество и за това, да имаш силата и издръжливостта да продължиш напред, справяйки се със загуба, трудности, страдания и скръб. Семпълът в средата на парчето е Gee Vaucher от Crass (която е оказала огромно влияние през целия живот както на Bekah, така и на мен), взет от интервю, в което разказва за артистичното ѝ вдъхновение. В продължение на много години изкуството на Gee Vaucher е огромен интерес за нашето семейство и да включим семпъл от нея в песента означава много за Bek.

Както и животът, песента преминава през множество настроения и насоки. Това е дълъг, извиващ се и понякога мрачен път, изпълнен с дупки и прегради, но най-важното е, че сме стигнали дотам и, в края на краищата сме го направили заедно.“

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото