Пълна информация за концерта на INFERNO

inferno-poster

Чешките окултисти пристигат в София на 10 март 2019 г. по покана на Autumn Souls Of Sofia за специален ритуал, който ще представи последният им албум „Gnosis Kardias (Of Transcension and Involution)“. Домакин на събитието ще е столичният клуб Live&Loud.

С билети за изпълнения с миситка ритуал можете да се сдобиете от страницата на eticketsmall. Цената е както следва: 20 лева на предварителна продажба и 25 лева в деня на концерта и на врата, ако са останали налични. Събитието е ограничено до 150 билета.

INFERNO се ражда през 1996 година в Чехия, макар основите да са положени година по-рано през 1995. Първото произведение на групата, демото „Peklo na zemi“ (1996) е издадено в 500 копия и бързо се изчерпва. Същата съдба следва и второто им демо „Temná poselství dávných předků“ (1997), издадено в същия тираж. Тези две издания откриват много пътища и възможности пред тогавашния блек метъл ъндърграунд. INFERNO дават много концерти с Maniac Butcher, Eminenz, Impending Doom и други. Затвърждаването на контактите със сцената позволяват на групата да издаде няколко забележителни 7″ сплита с групи като Maniac Butcher, Sezarbil, Infernal War, Apolokia, Fagyhamu, Tundra, The Stone, Front Beast, Amalek, Winter Blasphemer, Naburus, Sekhmet The True Endless, които са издадени от култовия лейбъл Sombre Records.

През 2001-ва идва и първият студиен аблум на INFERNO„Duch Slovanské Síly“ (2001) последван от „V Návratu Pohanství…“ (2003) и „Nikdy Nepokřtěni“ (2006). Годината 2008 бележи няколко важни събития в историята на групата. Първо Undercover Records издава четвъртият им аблум „Uctívání Temné Zuřivosti“. Невероятна комбинация от мелодичен, но агресивен блек метъл, който помага на групата да сключи договор с полския лейбъл Agonia Records, издал съдбоносния албум „Black Devotion“ (2009).

И нещата тръгват в нова посока, тъй като името на групата пресича границите на Чехия и Европа. INFERNO правят единадесет концерта в Мексико, както и множество концерти в цяла Европа. Най-доброто за INFERNO обаче тепърва предстои. Апокалиптичната година 2012 е посветена на създаването на предпоследния им опус. Те влизат в шведското Necromorbus студио два пъти през годината, за да създадат какофоничното звучене и диаболична сила на „Omniabsence Filled By His Greatness“ (2013) издаден чрез Agonia Records. И макар, че този албум е бил сочен като най-могъщата и умопомрачителна творба, създавана в блек метъла, през 2017 година INFERNO дадоха на музикалния свят „Gnosis Kardias (Of Transcension and Involution)“, който излече чрез W.T.C. PRODUCTIONS. Естествена смес от гениален блек метъл и дълбоко усещане за психеделия. Изгаряща агресия и мистериозно спокойствие, тъмнина и светлина, прозрачност и прогресивни тенденции – всичко това се слива в едно магическо цяло, което отваря духовни пътеки.

Предстоящият ритуал на „Gnosis Kardias (Of Transcension and Involution)“ ще излезе далеч извън границите на едно обикновено сетивно преживяване. А вие колко далече се осмелявате да стигнете?!

Към завладяващия окултен ритуал ще се присъединят и две български групи.

Черните магьосници Belgarath и блек метъл задругата Occultum.

Belgarath се ражда като проект през 2003 година и след прекъсване от няколко години през 2007 се възражда с пълна сила. Създаването на първия им албум „Wanderer“ отнема още няколко години и през 2013 той е факт. След няколко промени в състава си Belgarath са по-силни от всякога и съвсем скоро ще отбележат своята 10-годишнина на сцена, а за ритуалът си с INFERNO обещават и нов материал.

Occultum са създадени през 2001г. След забележителното демо „The Book of Nameless Rituals“ преди година излезе и дебютния им албум „The Nine Gates“ след малки промени в състава днес Occultum уверено се налагат като едно от забележителните имена на родната блек метъл сцена. Свирили са с групи като IXXI и HARAKIRI FOR THE SKY, на фестивала  Sea of Black, както и множество съвместни концерти с родни банди.

Ако искате да станете част от окултен ритуал, който ще ви отведе далеч извън границите на едно обикновено сетивно преживяване, побързайте да се снабдите с пропуск. Изживяването ще си заслужава…

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото