Остават броени дни до концерта на Virgil Donati

Virgil Donati

С двучасово дръм шоу и собствени композиции ще зарадва феновете си у нас гениалният Virgil Donati след 15 години отсъствие. Почитателите му още помнят концерта му заедно с Planet X в София през 2001 г.

Сега австралиецът идва в Sofia Live Club с едни от младите таланти на китарата и бас китарата – Andre Nieri и Ribeiro Braguinha от Бразилия, с които е на европейска обиколка под името Brazilian Connection Tour. Натовареното турне на триото включва над 16 сцени в Европа и още толкова в Щатите и в Южна Америка. За наша радост, музикантите рекламират турнето си с видоанонса за концерта им в София.

Първият истински откровен и музикантски албум – така Virgil Donati нарича албума „In This Life“, който ще чуем в неделя, 18-ти септември.

Албумът „In This Life“ е продуциран, написан и аранжиран от самия Donati. Той се утвърди като един от водещите барабанисти през последните десет години, а в новия му проект на повърхността излизат и уменията му за композиране и оркестрация. Без да търси одобрение или гаранция за определен стил, неговото творчество поддържа интроспективен, независим дух, който е отвъд традиционните жанрови граници и е винаги нащрек за нови възможности. 10-те песни от „In This Life“ утвърждават тези принципи, а в записа му са взели участие някои от най-ярките млади музиканти от различни краища на света.

Много вероятно е и в София да чуем и нещо от най-новата композиция на Virgil Donati„The Dawn of Time“.

Дръм шоуто ще е в Sofia Live Club на 18 септември от 21:00 ч.

Билетите на цена от 35 лв. са в продажба онлайн и на касите в мрежата на Eventim, а в деня на концерта билети ще се продават на касата на Sofia Live Club на цена от 40 лв.

Концертът е част от предфестивалната програма на десетия юбилеен Dixie Jazz Fest, Велико Търново ‘2017.

Събитието във Facebook

Припомняме и видео обръщението на музиканта към българските фенове:

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото