Потокът от новини около тазгодишното издание на румънския ROCKSTADT EXTREME FESTIVAL не спира да ни залива. След като добавиха към афиша си местните EAT YOUR HEART и ALISTER MARS от съседна Молдова, организаторите на феста съумяха да подредят наличните банди в предварителна програма. Така, макар все още да не е ясен редът, в който групите ще се появяват на сцените, феновете вече могат да научат в кой ден могат да очакват своите фаворити. Малко по-късно списъкът с банди нарасна дори повече. Последните до момента обявени попълнения са още няколко румънски формации:

DINUMBRĂ (дет/дуум/дарк метъл)
BLANĂ BOMBĂ (алтърнатив метъл)
LUCKY THIRTEEN (прогресив метъл)
TC3 (прогресив метъл)
MENTAL DISORDER (траш метъл)

Сред тазгодишните хедлайнери на фестивала са DIMMU BORGIR, PARADISE LOST, ACCEPT, KATATONIA, HYPOCRISY, KOORPIKLAANI и SIX FEET UNDER. Сред останалите имена намираме редица не по-малко изявени артисти – BLOODBATH, SOILWORK, CANDLEMASS, ASPHYX, CLAWFINGER и още много други.

Припомняме, че до Rockstadt Extreme Fest остава малко повече от месец. Билетите вече са на редовна цена от 390 леи (около 160 лв.). Еднодневните билети ще влязат в продажба точно месец преди фестивала и ще струва 220 леи (около 90 лв.). Деца под 12-годишна възраст могат да влизат безплатно, но само с придружител. Срещу 50 леи (около 20 лв.) на човек може да бъде закупен и пропуск за фестивалния къмпинг.

От самото си създаване ROCKSTADT EXTREME FEST се провежда в румънския град Ръшнов, на отлична локация – сред трансилванските гори, в подножието на известната едноименна средновековна крепост. Фестивалът разполага с две сцени – голяма и малка, две зони за къмпинг, а от миналата година и със собствен екип от професионални готвачи, който се грижи за фестивалното меню.

rockstadt-bands-by-days