OPERA IX с подробности за предстоящия си албум

opera-ix-band

Италианските окултни/паган блек метъл легенди OPERA IX разкриха обложката и трак листа на следващия си пълноформатен албум. Той носи заглавие „The Gospel“  ще е осми поред в дискографията им и ще излезе чрез Dusktone по-късно тази година. Очакваният нов опус на италианските майстори в момента се записва едновременно в Music Ink и Occultum Studios и е продуциран от Ossian и Federico Pennazzato (Death SS).

Главният мозък на OPERA IX Ossian коментира:

„The Gospel е концептуален албум фокусиран върху италианския мит за „Арадия, или Евангелието на вещиците“, написан от Чарлз Годфри Леланд (Charles Godfrey Leland) и, съдържащ това, което той вярва, че е религиозен текс на група езически вещици в Токсана, Италия, документирайки техните вярвания и ритуали. Леланд съобщава, че получава манускрипта от своя пръв информатор за италианските вещерски вярвания, жена, която Леланд описва като „Магдалена“. Неговите глави описват произхода, вярванията, ритуалите и заклинанията на италианската езическа, вещерска традиция. Централната фигура на тази религия е богинята Арадия, която идва на Земята да преподава практиката на вещерството на селяните, за да могат те да се противопоставят на техните феодални подтисници и на Римо-Католическата църква“

По-рано тази година групата представи и новата си вокалистка Dipsas Dianaria (Serena Mastracco), освен това имат и нов басист. Настоящият състав на OPERA IX е следният: Ossian (китари), Dipsas Dianaria (вокали), Alexandros (клавишни), M:a Fog (барабани) и Charon (бас).

Повече подробности за предстоящата творба на италианците ще бъдат оповестени в скоро време. Обложката и трак листа изглеждат така:

operaix_thegospelThe Gospel tracklist:
01. Gospel
02. Chapter II
03. Chapter III
04. The Moon Goddess
05. House Of The Wind
06. The Invocation
07. Queen Of The serpents
08. Cimaruta
09. Sacrilego

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото