opera-ix-band

Италианските окултни/паган блек метъл легенди OPERA IX разкриха обложката и трак листа на следващия си пълноформатен албум. Той носи заглавие „The Gospel“  ще е осми поред в дискографията им и ще излезе чрез Dusktone по-късно тази година. Очакваният нов опус на италианските майстори в момента се записва едновременно в Music Ink и Occultum Studios и е продуциран от Ossian и Federico Pennazzato (Death SS).

Главният мозък на OPERA IX Ossian коментира:

„The Gospel е концептуален албум фокусиран върху италианския мит за „Арадия, или Евангелието на вещиците“, написан от Чарлз Годфри Леланд (Charles Godfrey Leland) и, съдържащ това, което той вярва, че е религиозен текс на група езически вещици в Токсана, Италия, документирайки техните вярвания и ритуали. Леланд съобщава, че получава манускрипта от своя пръв информатор за италианските вещерски вярвания, жена, която Леланд описва като „Магдалена“. Неговите глави описват произхода, вярванията, ритуалите и заклинанията на италианската езическа, вещерска традиция. Централната фигура на тази религия е богинята Арадия, която идва на Земята да преподава практиката на вещерството на селяните, за да могат те да се противопоставят на техните феодални подтисници и на Римо-Католическата църква“

По-рано тази година групата представи и новата си вокалистка Dipsas Dianaria (Serena Mastracco), освен това имат и нов басист. Настоящият състав на OPERA IX е следният: Ossian (китари), Dipsas Dianaria (вокали), Alexandros (клавишни), M:a Fog (барабани) и Charon (бас).

Повече подробности за предстоящата творба на италианците ще бъдат оповестени в скоро време. Обложката и трак листа изглеждат така:

operaix_thegospelThe Gospel tracklist:
01. Gospel
02. Chapter II
03. Chapter III
04. The Moon Goddess
05. House Of The Wind
06. The Invocation
07. Queen Of The serpents
08. Cimaruta
09. Sacrilego