Океан Ельзи в София

OceanElzy1

Концерт на нова за мен група носи със себе си очакване за изненада, като вариантите са за приятна и не-чак-толкова приятна. В случая с Океан Ельзи изненадата надмина очакванията

Украинската група е една от най-големите в Източна Европа и съществува от повече от 20 години.
Концертът в София бе част от световното им турне. Наричат ги източноевропейските U2, като стилът може да се определи като мелодичен рок.

Още с появяването си на сцената Океан Ельзи загряха публиката, скъсиха дистанцията и я поведоха на пътуване из 9-те албума на групата. Обещаха да предложат ”леко веселие”, което прерастна в истинско удоволствие за публиката. Песните на групата са на украински език, като на него бе е диалогът с феновете. Езикова бариера липсваше отчасти, поради близостта на украински език до руския и българския, така и поради самата музика.

Фронтменът на групата Святослав Вакарчук има енергия, колкото ядрен реактор и успя да превърне дори някои от по-скептичните присъстващи в свои верни фенове. Текущият състав на групата е Святослав Вакарчук, Денис Глинин, Денис Дудко, Милош Елич и Владимир Опсеница. Последните двама са родом от Сърбия, а балканско звучене се усети в песента “Я так хочу”.  Групата изпя едни от най-големите си хитове като – “Без меж”, “Стреляй”, „Зелени очи“ и “Без бою”. След първият бис Вакарчук се преоблече, като в буквален и преносен смисъл запретна ръкави – публиката я очакваха още прекрасни изпълнения и още два биса.

Групата продължава своето световно турне – на сцената, където те се чувстват у дома си.

СетлистOceanElzy2

1. Майже весна
2. Ти собi сама
3. Сонце
4. Хтось в небо летить
5. Позич менi сонце
6. Вiдчуваю
7. Там де нас нема
8. Вище неба
9. Без меж
10. Осiнь
11. Фiалки
12. Стрiляй
13. Мить
14. Без бою
15. Не йди
16. Стiна
17. Зеленi очi

Бис 1:
18. На небi
19. Я так хочу
20. 911

Бис 2
21. Сьогоднi
22. Все буде добре

Бис 3
23. Обiйми

 

Репортаж и снимки: Анна Николова

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото