Официално – PRIMORDIAL отново в София

primordial-poster-2016_newНовооткритият клуб Live & Loud(София, ул. Позитано 8) започва годината със силно, култово име!

Ирландската блек/келтик метъл банда Primordial, чиито планове разкрихме преди броени дни, ще свири в София през 2016г.!

Тринайсет години след първата си визита у нас, Primordial се завръщат за концерт в началото на новата 2016-а. Към днешна дата момчетата вече са обиколили всеки възможен фестивал в Европа, турнетата им са стигнали до места, където не са били преди, издали са албуми, които са получавали само високи оценки и можете да бъдете сигурни – вече са гарантирали вечност на името Primordial.

По времето на първото си посещение в София през 2003-а ирландците бяха една банда в ъндърграунда, която обаче още тогава беше позната със силно отличаваща се и остро изразена идентичност и с музиканти, за които сцената е свещено място, сцената е всичко. Така е и до ден днешен за всеки един от тях. Съставът на Primordial от тогава досега остана непроменен: Alan Averill „Nemtheanga“ – вокали, Ciáran MacUilliam – китара, Micheál Ó Floinn – китара, Pól MacAmhlaigh –бас, Simon Ó Laoghaire – барабани. Днес обаче, популярността на бандата е в пъти по-голяма и дискографията по-богата. С първото си шоу у нас през 2003-а, с представянето на култовия албум Storm Before Calm (Hammerheart, 2002) тя създаде кръг от фенове, които ще води след себе си и след сто години. Момчетата не крият, че винаги са искали да се върнат в България, където изживяването е било специално за тях. Казват, че нямат търпение да се срещнат със стари приятели и фенове и да се запознаят с онези, открили групата на по-късен етап.

На концерта в София, който ще се състои на 29 януари в клуб Live & Loud групата ще представи последния си засега албум Where Greater Men Have Fallen(Metal Blade Records, 2014), както и класики от по-стари свои издания.

Билетите са ограничени до 200 и ще са в продажба от 12 ноември на цена 40 лв. (Купи онлайн) В деня на концерта, ако има останали билети, то цената им ще е 45 лв.

Facebook събитие

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото