Официално изявление на Most of Evil

Във връзка с проблема при провеждането на концерта на GORGOROTH, VADER и VALKYRJA, Most of Evil Music имат следната позиция по въпроса:

Концертът, който трябваше да се състои на 02 Декември 2011 г., се провали по вина на тикет-компанията TicketStream, на която нашата фирма се предовери и избра за нов партньор в своята дейност. В течение на предварителната кампания за двата концерта от Most of Evil Winter Fest, TicketStream направиха първоначален превод на сума, със средствата от който бяха покрити най-наложителната част от разходите, включително и за концерта на SODOM, което може да бъде доказано с документи.

Тъй като по същото време Most of Evil Music организираха и концерта на Ванеса Мей в София, който е събитие с много по–висок бюджет, ние сключихме договор за рефинансиране с TicketStream, при условия в изключителна изгода за билетната компания. Като последица от това „сътрудничество” на нас внезапно ни бяха отказани всякакви по-нататъшни преводи на наличните суми от приходите И НА ТРИТЕ КОНЦЕРТА (!), въпреки добрите постъпления от продажби на билети и реализираните приходи и от трите.

По същия начин в Петък, 2 Декември, в края на работния ден, окончателно и без обяснения, ни беше отказан поредния превод на реализираната от TicketStream сума от продажби на билети за GORGOROTH, VADER и VALKYRJA, която напълно би покрила договорения с Massive Music хонорар. Всичко това стана в разрез с условията на договореното рефинансиране на концерта на Ванеса Мей, което трябваше да бъде изчистено на 03. 12. 2011 г., а в случай, че наличните суми не достигат, едва след това, те щяха да бъдат удържани от приходите от другите концерти.
Финансовата равносметка от концерта на Ванеса Мей беше направена едва вчера, на 7 Декември, като и до този момент се очаква протокола от НДК за финалните продажби и пълна рекапитулация все още не е възможна. За нас това автоматично означава, че лицето Мартин Стоянов умишлено и с ясното съзнание за възможността за отмяна на фестивала, не преведе дължимата сума до края на работния ден на 2 Декември. Това не само провали концерта на GORGOROTH, VADER и VALKYRJA, но застраши фатално и концерта на SODOM на 3 Декември.

Произтеклите събития доказват с брутална яснота, че е налице явна конкурентна злоба и намерение да се ликвидират по-малките промоутърски компании в България, което да разчисти пренаситения напоследък концертен пазар у нас.

Измъкване на печеливши събития с нелоялни методи и лъжи (както беше случаят с концерта на Cinderella), клевети по наш адрес, неправомерно присвояване на пари, предоставяне на лична информация и отправяне на директни заплахи за саморазправа – това са само част от методите на нашите доскорошни „партньори”, заради което ние ще си потърсим правата по законов ред.

Без да изпадаме в позицията на излишни оправдания, в създалата се ситуация искаме само да напомним на всички фенове, че нашата агенция прави концерти от 2003 г. и е първата, която започна да кани екстремни групи в България, още по времето, когато на този пазар просто нямаше друг желаещ да рискува с концерти на групи от сегмента на т.нар. екстремен ъндърграунд.

Имената и датите от дългия списък на тези концерти оставяме на паметта на самите фенове. Ние искаме само да припомним, че до момента не е имало случай да не се връщат пари за провален концерт на Most of Evil, независимо от причините. По същия начин, парите за проваления концерт на GORGOROTH, VADER и VALKYRJA ще бъдат върнати, веднага щом уточним отношенията си с TicketStream.

Относно пропуските и грешките около организирането на целия фестивал, които имаха ефектът на доминото и създадоха многобройни неудобства за феновете и гостуващите групи, заставаме с името на нашата компания и поемаме последствията изцяло с личната си отговорност. В такъв момент малко хора желаят да разберат цялата обективна истина, така че това оставяме на личната преценка и съвест на всеки.

И накрая, по въпроса за отношенията между Most of Evil и Massive Music, без да падаме на тяхното ниво, само отново ще споменем, че ние бяхме първата българска компания, започнала да работи с тях, и цялото ни сътрудничество, през всичките тези години, се е основавало на взаимно разбиране и компромиси от двете страни. Много пъти се е случвало Massive Music също да не спазват договорните си задължения, но ние не сме сметнали за нужно да гърмим за това по целия свят и да хвърляме кал по партньорите си. Пожелаваме им успех на българския пазар с някой друг от многобройните желаещи да им партнират!

 

Most of Evil Music

 1. #1 написан от Hatecrew (преди 11 години)

  И кога ще се върнат парите, не става ясно… ‘когато си уредим отношенията с ticketstream’. Ако те наистина са искали да ви прецакат, както се опитвате да ни убедите с официалното си изявление, не очаквайте да ви възтановят каквато и да било сума.., така че мислете как ще ни връщате парите.
  Ако си мислите, че с тази ретроспекция за концертите в БГ от 2003 насам, ще предизвикате сълзи и умиление у феновете, много грешите, намерете начин да възтановите парите на хората!

 2. #2 написан от mulineks (преди 11 години)

  нема ги дадат пробити са им джобетата

 3. #3 написан от Grim Ravisher (преди 11 години)

  То това тука стана като турски сериал, имам чувството…

 4. #4 написан от mulineks (преди 11 години)

  ахах балами аз успях да си взема парите ама вас – буй!

 5. #5 написан от zepter (преди 11 години)

  Е и ко от туй, чек па и да злорадстваш! Ората искат да си земат парите.

  • #6 написан от mulineks (преди 11 години)

   Гани пари за лебец нема камо ли на тебе да дава батю

 6. #7 написан от Hatecrew (преди 11 години)

  Какви са тези селяци, които четат Хангара? Ужас, много комерсиален тролски сайт сме станали… хахаха

 7. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 8. Коментари за тази публикация
В началото