OBSIDIAN SEA представят втория си албум

obsidian poster

Утре вечер (23 април) в малката зала на клуб Mixtape 5 Obsidian Sea ни събират по повод излизането на втория им албум Dreams. Illusions. Obsessions.

Obsidian Sea е софийска дуум банда, създадена през 2009 г. от Антон Аврамов (китара, бас и вокали) и барабаниста Божидар Парванов. В този състав е записан първият им албум „Between Two Deserts“, излязал през 2012 г. В края на същата година към тях се присъединява и басистът Ивайло Добрев.

Ето и какво казват самите те за новия си запис:
Обикновено свързваме пролетта с тайнството на обновлението, с мистерията на природното и духовното възраждане, с възцаряването на светлината и изобщо с радостта и идилията на съществуването. Но всъщност пролетта е и време на криза и срив, може би най-катастрофалната и най-тежката среща на енергиите, тя е самата плът на противоречието, вътрешността на ексцеса, живата картина на душевната самоотрицателност. В нея едновременно с желанията на живота, възбудата и оптимизма, се явяват умората, унинието, унеса, страха и скръбта от може би празните и фантастични очакавания…
Битието просиява и заплашава едновременно..

Dreams. Illusions. Obsessions. е заглавието на един албум обособил се в магията на това ужасяващо пролетно тайнство, за нас той е по-скоро символ и образ, едно особено мрачно очарование от неминуемата драматичност в човека, спонтанно пренесено или по-скоро отпечатало само себе си върху почвата на собствената ни душевност.

По време на събитието ще имате възможност да си закупите копие от Dreams. Illusions. Obsessions., както и тениски. Вход свободен!

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото