ObsidianVinyl2Дуум триото ще свири за пръв път с нов басист тази събота.

Obsidian Sea са единствената българска банда, която свири традиционен дуум, в духа на ранните Black Sabbath, Pentagram, Saint Vitus, Black Hole, Paul Chain и го прави адски добре. Миналата година триото издаде втория си албум “Dreams, Illusions, Obsessions”, който тази седмица излиза и на винил през американския ъндърграунд лейбъл Nuclear War Now! Productions в тираж от 1000 броя, а в България има само 150 от тях.

Изданието идва в два варианта – класически черен винил в красива обложка и А2 постер на Obsidian Sea, както и в die hard издание със златиста плоча плюс нашивка и стикер. Лейбълът скоро ще преиздаде и CD-версията на “Dreams, Illusions, Obsessions”.

Плочата ще се продава ексклузивно от бандата още тази събота, когато Obsidian Sea ще бъдат специален гост на концерта на сръбските риф бригади Fluid Undrerground и Brigand в клуб Live & Loud, организиран от Rawk’n’Roll. Това ще бъде и първи официален лайв на Obsidian Sea с новия им басист Делян Караиванов (ex-Upyr, ex-Center, Murder Of Crows), който временно изпълнява функцията на мястото на напусналия миналата година Ивайло Добрев. Билети за концерта на цена 10 лева ще се продават на входа на клуба.

Плочите на Obsidian Sea ще могат да се купят на цена от 28 лева на концертите на бандата, през техния Facebook профил или на e-mail obsidiansea.band@gmail.com.

 

Целият “Dreams, Illusions, Obsessions” може да се слуша онлайн тук:

 

Obsidian Sea във Facebook

Събитието за концерта на Fluid Underground, Brigand и Obsidian Sea