Новият сезон на „Аларма Пънк Джаз“ започва с 2henning и Nocktern

2henning_311 септември 2017 (понеделник) – 21:00ч. – БНР, бул. „Драган Цанков“ 4

БИЛЕТИ: 8 / 10 лв – в системата на EpayGo на касите на EasyPay в цялата страна.

 

Новият (изключително наситен) сезон на радиофестивала „Аларма Пънк Джаз“ започва на 11 септември, понеделник, от 21:00ч. в знаковото Първо студио на националното радио с швейцарското експериментално инди-джаз / импро-поп дуо 2henning.

2henning са Валерия Цангер – барабани, електроника и Рахел Крафт – клавишни устройства, вокали, флейти. Работят заедно от няколко години в Люцерн, като еволюцията им е от фрий импровизация към песни с ясна, но нефиксирана структура (т.е. отворени за трансформации по време на живо изпълнение).

„Стереотипът принадлежи на миналото“ гласи Точка 2 в техния т.нар. „манифест“, когато вече сме разбрали, че жанрове не съществуват.

2henning са в България по покана на фестивала Electric Orpheus (9 септември, Парк-лозе “Вила Юстина“, Пловдивско), което е чудесен повод да бъдат представени и на софийската публика в Първо студио на БНР. Обичат да представят музиката си на живо в необичайни пространства – на дъното на басейн, примерно, така че Electric Orpheus & Alarma Punk Jazz са най-правините платформи, където да ги чуем за първи път в България.

И още една новина! Преди 2nenning ще имате възможност да се насладите и на соловия акустичен пърформанс на Nocktern. След груповото въплъщение на Nocktern, творческият процес на композитора и пианист Стоимен Стоянов отново затвори врати на социалното, за да се роди соловото ЕР – Lylа. Трите пиеси в изданието са композирани за роял и досега са изпълнявани само веднъж, по време на Международния ден на пианото пред отбрана публика. Lylа е портрет – триптих на едно момиче,  преминаващ през състоянията на възбуда, меланхолия и  хармония.

Вратите на Първо студио отварят в 21:00ч., Nocktern ще излезе на сцената в 21:30, а 2henning – точно в 22:00ч.

 

*** ПРОГРАМАТА НА „АЛАРМА ПЪНК ДЖАЗ“ до края на годината включва още:

 

ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ за откриването на 11 септември:

https://www.facebook.com/alarmafest

http://2henning.com

https://www.facebook.com/2henning

https://www.facebook.com/nocktern

http://bnr.bg

http://binar.bg/player/punk-jazz

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото