Новият брой на ПРО-РОК излиза на 15 юли

НА КОРИЦАТА СА FAITH NO MOREPRO-ROCK_123 COVER

 FAITH NO MORE винаги са съществували донякъде извън времето си. През 80-те никак не се вписваха в актуалните глем и траш течения, през 90-те пък като че ли бяха прекалено алтернативни за радиофоничния алтернативен рок. Някъде по средата, без да искат, се оказаха на гребена на фънк метъл вълната и отново целенасочено промениха статуквото с поредица от шизофренични, но в крайна сметка, неописуемо влиятелни албуми. Свириха нойз пред MTV колежанчета, правиха поп кавъри за метълите и се разпаднаха точно когато модерният ню метъл ги припозна като свои бащи.

 18 години след лебедовата си песен Album Of The Year FAITH NO MORE се намират в позиция, която сами избраха. Те не се превърнаха в снимка на времето си, защото не бяха част от него, а новият Sol Invictus е достатъчно голям, за да не вирее в сянката на миналото или тенденциите на настоящето. Той не е като другите албуми на FAITH NO MORE и точно това го прави истински албум на FAITH NO MORE. Единствената прилика е в разликата. Това е музиката, която искаш да чуеш, но няма кой да направи. Е, вече има.

 Както гласи клишето: „насладете се на последните ни мигове заедно”, защото освен този брой, в края на август ще излезе още един, а последният Про-Рок (бр. 125) ще види бял свят в началото на октомври. Благодарим ви за подкрепата!

ОЩЕ В БРОЯ
PARADISE LOST, SIX FEET UNDER, NIGHTWISH, APOCALYPTICA, SATYRICON, ARMORED SAINT, LEPROUS, CIVIL WAR, COAL CHAMBER, VIRGIN STEELE

В приложението FROM THE UNDERGROUND AND BELOW

ARCTURUS, MORGOTH, DAEMON PYRE, DESOLATE SHRINE, SATAN’S WRATH, A BLAZE IN THE NORTHERN SKY – Норвежки блек метъл 2015

Нашите рубрики

Най-великите албуми – Всеки брой ви представяме нашата класация на най-великите албуми по години. Изглежда просто, но резултатът е плод на безкрайни обсъждания, премисляне и често  скандали – така, както трябва да бъде. Продължаваме с 1973, 1974, 1975, 1976.

Класически албум: NEUROSISThrough Silver In Blood

Lost But Not Forgotten – CARDIACS

Историята на една обложкаCRADLE OF FILTH The Principle Of Evil Made Flesh

Произведено в България – PANTOMMIND, CITIZEN ERASED

Очаквайте в новия брой на Про-Рок много ревюта, акцентите от изминалия месец, концертни репортажи, информация за продажби и предстоящи албуми.

 1. #1 написан от НЕпрост (преди 5 години)

  Веднъж прегледах един техен брой…1-о дизайна е адски лигав – дори женските списания като космополитан изглежда по-„метъл“. Материалите са напомпани с клишета, а 90% от групите са тривиални и втръснали до болка. Кой иска да чете за SFU, Apocalyptica и Nightwish, бе!? Че та за 125 издания сигурно участват за 10-и път. Да не говорим за Paradise Lost.

 2. #2 написан от Д. Хук (преди 5 години)

  Хм, непроЗД, ама по-скоро мно’о проЗД.

  • #3 написан от НЕпрост (преди 5 години)

   Хм, Хук, ама по-скоро мно’о КУХ. Нараняваш виртуалните ми чувства.

 3. #4 написан от Д. Хук (преди 5 години)

  Ох, засегнах се…

  Дребен боклук.

  • #5 написан от Непрост (преди 5 години)

   Не е дребен, просто гъзъ ти не е свикнал.

 4. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 5. Коментари за тази публикация
В началото