Новият албум на Nickelback – “Here and Now” – ще излезе на 21-ви ноември

Два сингъла – “When We Stand Together” и “Bottoms Up” –  ще бъдат пуснати едновременно на 26-ти септември

Mулти-платинената рок група Nickelback обяви, че ще пусне новия си албум Here and Now на 21-ви ноември през лейбъла на Warner Music Group – Roadrunner Records. Като доказателство за рядко срещаната гъвкавост на Nickelback да постигат многобройни успехи в различни радио формати за повече от едно десетилетие присъствие, Roadrunner Records ще пуснат два сингъла по едно и също време. When We Stand Togetherи Bottoms Up ще тръгнат съответно в поп и рок радио станциите на 26-ти септември и ще бъдат продавани дигитално от 27-ми септември. В началото на 2012-та година Nickelback ще тръгнат на ново световно турне в подкрепа на записа, като датите за него ще бъдат обявени скоро.

Here and Now е продуциран от Nickelback и записан в Mountain View Studios във Ванкувър (Канада) и представлява седмия студиен запис на групата и последовател на супер успешния албум Dark Horse от 2008-ма година, който бе платинено сертифициран 3 пъти, продавайки над 5 млн. д на предстоящия запис, като дадрфей Мюзик, изкл награди на она йлистата на копия по цял свят, покорявайки класациите в 4 държавигитални сингъла, и отчита над 52 млн. видео показвания за периода на кампанията в подкрепа на албума.

„Ние сме четирима души, които обичат да правят музика така, както обичаме да си я правим”, каза фронтменът на групата – Chad Kroeger. „Тази година влязохме в студиото с конкретна визия и всичко си дойде на мястото. Изключително сме щастливи от резултата и нямаме търпение да го споделим с нашите фенове”.

Президентът на Roadrunner Records – Jonas Nachsin добавя: „През многобройните години работа с Nickelback винаги сме се удивлява на продължителната способност на групата да записва песни и албуми, които вдъхновяват и вълнуват милиони хора. След като чухме най-новия запис, се убедихме, че те отново са направили същото и сме отдадени и нетърпеливи да промотираме групата в цял свят”.

Nickelback е една от най-големите рок банди в света, продала почти 50 млн.  албума в цял свят. След техния пробив през 2001-ва година с хитовата песен How You Remind Me, Nickelback са изпратили 18 сингъла в различни класации на Billboard.

Превърналия се в класика албум – All The Right Reasons на Nickelback подсигури на групата незаличимо място в историята на рока, прекарвайки зашеметяващите 112 последователни седмици в Топ 30 на класацията Billboard 200. Записът е сертифициран с платина 8 пъти в САЩ и е продал над 11 млн. копия по цял свят, покорявайки класациите в 4 държави. All The Right Reasonsизкара 7 сингъла в различни формати и превърна Nickelback в първата група в историята на мониторинг системата Nielsen BDS, която да изпрати 5 сингъла в класациите CHR. Всичките пет видео клипа към парчета от албума стигнаха #1 в плейлистата на VH1, а Nickelback продадоха над 12 млн. дигитални сингли и повече от 9 млн. рингтона на песни от албума. All The Right Reasons спечели American Music Award в категорията “Favorite Pop/Rock Album” и помогна на квартета да се сдобие с 3 музикални награди на Billboard през 2006-та година, както и с две награди Juno в Канада. Що се отнася до техните концерти, Nickelback продадоха над 2 млн. билета по време на турнето в подкрепа на албума.

Новият албум Here and Now на Nickelback ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на  Warner Music International.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото