Новини от лагера на ENSLAVED

Добри новини идват от Enslaved: не стига, че ще се включат в следващото издание на Rockstadt Extreme Fest, ами и ще го направят по повод новия си албум!
От уюта на дома си в Берген китаристът, текстописец и създател на групата Ivar Bjørnson обяви следното:

Любимото ми време от годината е когато влезем в студиото с Enslaved. Периодът на творческа лудост, безкрайни дни и кървящи пръсти отново настъпва… Каква радост! Досущ както преди, нечестивата троица формира авангарда – аз на китари,  Grutle (Kjellson, бас/вокали), и Cato (Bekkevold, барабани), записваме в реално време основите на песните, докато Ice Dale (първа китара) и Herbrand (Larsen, вокали/клавишни) добавят своите финални щрихи на друго място. Впоследствие в домашното ми студио ще завършим процеса.
Мисля, че сме си подложили доста добре този път. Вложих всичко от себе си в настоящите композиции и останалите ги допълниха със своите идеи, оформиха ги, сякаш от това зависи животът им. Предизвикателство е да поддържаш темпото с начина, по който песните започнаха да се леят от нас; животът продължава въпреки работата ни и нещата се случват без да ни питат имаме ли време за тях или не. Обаче музиката ни преведе през мъглата, последвахме я – нито за момент не съм се съмнявал в качеството на новия ни албум.

Старт на основните записи е даден в Duper and Solslottet Studios в Берген, Норвегия, а допълнителните работи са осъществени в Conclave & Earshot Studios.
Албумът ще бъде продуциран от Ivar Bjørnson, Grutle Kjellson и Herbrand Larsen заедно с Iver Sandøy. Миксирането ще бъде поверено на Jens Bogren във Fascination Street Studios в Швеция.
Обложката е нарисувана от ‘шестия член на бандата’ Truls Espedal, който работи с Enslaved от 2001.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото