Новини от GRÁ

gra band

Цяла година мина откакто шведските блекове GRÁ обявиха, че работят по нов албум. Фронтменът им Andreas Heljarmadr най-после дава някаква яснота по въпроса и разкрива някои подробности за това какво да очакваме от новата им творба.

Ето какво споделя Heljarmadr:

„През годините много съм използвал фразата „търпението е добродетел“ и сега е крайно време да разкрия някои новини относно новия алмбум на GRÁ. Албумът е окончателно завършен. Сложих последния щрих днес и това е един албум, от който съм изключително горд. Заглавието на албума е ”Ending” и съдържа девет композиции с обща продължителност около 50 минути.

Започнахме работа по този албум веднага след като завършихме ”Necrology of the Witch” преди няколко години и работихме по него до сега. На 8 ноември миналата година реално започнахме записите на албума и той беше в процес на изграждане до днес. Освен мен там има някои видни гост-вокалисти и автори на текстове, които оказват огромно влияние върху крайния резултат. В отделни песни участват Eldur (Fortid/Den Saakaldte), Grim Vindkall (Domgård/Snakeskin Angels/Nox Aurea) и Mr. Panphage (Panphage/ex-Domgård), които пеят своите лични послания на родните си езици.

Албумът е последната част (както беше планувано от самото начало) на концепцията за Charon/Helfärd, която започнахме да развиваме с първото си EP преди пет години. Това е, както подсказва заглавието, завършването на една ера и къде GRÁ ще пътува от тук, остава скрито в сенките.

Трак листът, датата на издаване, обложката ще бъдат разкрити в точното време. Мога също да добавя, че ”Ending” ще бъде издаден в два формата digipack CD и gatefold винил със снимки от Soile Siirtola и оформление на Olle Olsson. Още новини ще има тогава, когато ги имаме.

Голям поздрав към всички вас, които подкрепяте GRÁ през всички тези години! Чакането скоро ще свърши…“

Heljarmadr от името на Grá

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото