alghazanth2017_2

В случая имаме добра и не чак толкова добра новина, свързана с финските блекове ALGHAZANTH. Те съобщават, че на 13 януари във Virtalähde Mastering са завършили записите на новия си студиен албум. Той ще е осми поред в дискографията на групата и идва пет години след последното им творение „The Three-Faced Pilgrim“.

Новата им творба ще носи заглавие „Eight Coffin Nails“ и ще бъде издаден на 31 март чрез Woodcut Records на CD (digipak and jewelcase), а през лятото и на винил. Албумът ще съдържа над 50 минути от запазената марка на ALGHAZANTH, магичен блек метъл.

Не особено добрата новина е, че след 22 години достоен път на блек метъл сцената, групата е решила това да е последният им албум и се надяват той да е достоен завършек, който ще потуши пламъците на тяхната кариера.

alghazanth_ECN_coverОбложката и трак листът изглеждат така, а можете да чуете и две от песните в трак листа:
1. Self-exiled
2. Facing the North
3. Aureate Water
4. The Upright Road
5. At Their Table
6. The Foe of Many Masks
7. Twice Eleven
8. Pohjoinen
9. To Flames the Flesh

Предварителна поръчка на албума в дигитален и физически формат е налична тук.
Групата е претърпяла и някои промени в състава. „Клавирният магьосник“, както групата го нарича Ekholm, който участва в записите на предишните три албума на ALGHAZANTH, напуска преди година. Те наемат Trollhorn (Finntroll), който е записал синтезаторите за „Eight Coffin Nails“ , но не остава за постоянно с тях. Групата, обаче е щастлива да съобщи, че оригиналният им клавирист A. Simonen се е завърнал и с него ще направят няколко концерта в подкрепа на новия си албум в родната им Финландия. За съжаление те ще са единствени и последни, такова е решението им. Ето какво са коментирали в наскоро дадено за финска медия интервю на въпроса ще има ли други концерти и издания: „No, never. Once Alghazanth has been buried, the grave will remain unopened..“