slave pit - Mojsov - zapishi albuma siПобедителите  в конкурса „Запиши албума си безплатно” – SLAVE PIT влязоха да записват дебюта си. Това се случва с помощта на Иво Иванов (Enthrallment) и Максим Горанов (Диана Експрес) – Мax Sound Studio. Тази година, след победителите SLAVE PIT, се наредиха TERRAVORE и TRASHIT.
Първа награда е безплатен запис на дългосвирещ албум, плюс предложение за издаването му, втора награда – късометражен албум и трета награда – мастеринг на песен или албум.
Това беше първото издание на конкурса, който ще се провежда всяка година, като гласуването става във фейсбук, чрез анкетна таблица. Записването става на имейл: rec.your.album@gmail.com , чрез изпращане на кратка биография, снимка и профил на групата във фейсбук. Желаещите да участват могат да изпратят имейл с нужните документи от януари до края на месец юни. Гласуването започва на първи юли, на адрес:  https://www.facebook.com/groups/RecYourAlbum/.
Условията за участие бяха променени, като към биографията и снимката, организаторите поискаха участниците да имат регистрация в министерство на културата.

„ До момента няма подадени заявления от групи за второто издание на конкурса. Само две банди проявиха интерес да направят регистрация в министерство на културата и да вземат участие в „Запиши албума си безплатно”. При тези условия надпревара не може да се състои. Трябваха най-малко три банди.
Решихме да допълним това условие, защото е изключително важно за развитието на една група. С тази регистрация, всеки артист може да пази интелектуалния си труд.
Плановете ни са да не спираме и догодина да направим следваща надпревара.
От следващата година няма да има първо, второ и трето място. Ще има само една група, която ще бъде победител и ще получи професионален безплатен запис на албум, предложение за издаването му и професионален видеоклип до 3:30мин на някоя от песните в албума
. Видеото ще осъществи Val Volegna – http://12ko.net/ . Очаквайте още новини, скоро.”