dool bandХоландската дарк рок банда DOOL оповести детайли около новия си албум. Той ще носи името „Summerland“ и ще се появи на пазара на 10-ти април чрез Prophecy Productions.

Новият запис на ротердамци ще съдържа девет песни, записани от Martin „Konie“ Ehrencrona (работил с Tribulation, In Solitute и др.) и е смесен и мастериран от Magnus Lindberg от шведските пост/слъдж-метъл легенди Cult Of Luna. Гост-участници в творбата са имена като Per Wiberg (Opeth, Candlemass), Okoi Jones (Bölzer) и Farida Lemouchi (The Devil’s Blood, Molasses).

doolОбложката е дело на Nona Limmen и доработена с помощта на френското култово студио Metastazis.

В допълнение към тези новини, музикантите представят и първа песен от „Summerland“. Тя носи името „Sulphur & Starlight“ и както бандата коментира: „Това е песен за дуализма. Отражението и отразеният, двете страни на едно и също огледало. Какво остава в очите на едното отражение и обратно? Това е откриващото парче в албума и е отличен старт на пътуването, което представлява „Summerland“„.

Песента можете да чуете долу.

Списъкът с песни:

01. Sulphur & Starlight
02. Wolf Moon
03. God Particle
04. Summerland
05. A Glass Forest
06. The Well’s Run Dry
07. Ode To The Future
08. Be Your Sins
09. Dust & Shadow

Бонус парчетата (налични в артбук изданието и бокс-сета):

01. Khione
02. The Ascent To Summerland

Албумът ще излезе във формат на дигипак диск, артбук издание в два диска с две бонус парчета и разширен артуърк, двойна плоча и бокс-сет.

„Sulphur & Starlight“: