NOCTURNUS AD – „Paradox“ (2019)

nocturnus AD - paradox 2019Още едно величаво завръщане на музикалната сцена, този път от култовите NOCTURNUS, добавили към заглавието си краткото AD по подобие на някои други банди. Адското творение на sci-fi дет метъла е възродено от небезизвестния майстор на барабаните и вокалите – Mike Browning. Като цяло NOCTURNUS бяха едни от първопроходниците на фантастичния дет метъл и оставиха дълбока диря с първите два от студийните си албуми на американската и световна сцена.
Точно шест години след възраждането на новата банда отне на Mike да върне в релси своето отроче, но чакането определено си заслужаваше. Деветте композиции, измежду които затварящия инструментал, са издържани в познатия ни от 90-те години стил. Привидно хаотичните мелодии, лесно разпознаваемите барабани и клавирни партии не са се разделили с печата NOCTURNUS. Определено за този албум можем да говорим като за продължение на олдскуул линията повече, отколкото можем да го наречем дебют.
Странните видения от миналото, космическите истории и технични китари в разчупено темпо са дело на Mike и неговата банда AFTER DEATH, които максимално са се постарали да изкопчат и последната нотка уникалност на предшествениците си. Записът дори следва историята на „The Key“ и разказва за доктор Magus, учен, страдащ от тежка болест и създал биокостюм, за да оживее. Песента “The Return of the Lost Key” определено няма нужда от каквото и да било обяснение.
Краят идва с величавия инструментал Number 9″, който ни засипва с елегантни хармонии и слага категоричен завършек на дрезгаво-харизматичните разкази на Mike Browning.

Чуйте, няма да съжалявате.

Рейтинг: 9/10

 

Припомнете си интервюто ни с Mike Browning  ТУК.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото