Гръцката блек метъл група NIHILISM със съдействието на клуб Live & Loud и медийната подкрепа на Metal Hangar 18 ще посети България за специален концерт. Това ще се случи на 29 април (петък) в столичния клуб Live & Loud.

NIHILISM е строго концептуална група с много ясен и уникален естетически подход, който заобикаля тематиката на албумите и шоутата на живо. Движейки се между музикалния контраст на дисонанса и хармонията, NIHILISM потапя слушателя в новата ера на модерния Black Metal. Минималистична, тъмна и далечна, групата транскрибира философската идея за нихилизма в неясно и модерно изкуство.

Групата е основана като едноличен проект на Chris Bonos през 2018 година, когато той започва да учи като модерен композитор в Университета по изящни изкуства в Солун. По късно други артисти от същия университет се присъединяват, за да изразят и създават изкуство в принципите и естетическите правила на NIHILISM.

Настоящият състав включва: C.B – P.S. – G.M. – M. D.

NIHILISM за няколко месеца създават здрава фен база в Гърция след много успешни концерти с големи блек метъл групи. След като продават повече от 500 копия от албума „Obscurite noir“ в Европа, NIHILISM решават да представят изданието на втория си албум „Cataclysme Vers I’Ascendance“ и организират европейско турне. Заради обстоятелствата около корона вируса и турнето, и издаването на предвидения втори албум на групата са отложени. Албумът „Cataclysme vers l’ascendance“ се появява половин година по-късно, а турнето тепърва ще се състои.

NIHILISM бяха подгряваща група по време на специалния концерт на шведската блек метъл група GRÁ, който се състоя преди точно три години в Атина. Chris Bonos и неговият NIHILISM сме имали удоволствието да видим и в България в края на 2019 година. Тогава той си тръгна очарован от нашата публика и зареден с огромна благодарност и респект към българските фенове. И естествено обеща да се върне за едно специално шоу. Не са много групите, които спазват тези си обещания. Така, че от името на Chris Bonos и NIHILISM каня всички, които харесаха и оцениха творчеството им. Както и всички, които обичат екстремната музика и са запленени от многоликата ѝ красота, да заповядат на 29 април в клуб Live & Loud.

Специални гости на събитието ще бъдат гръцките им колеги Infernal Storm. Повече информация за останалите групи, билети и текущи новини ще бъдат публикувани своевременно.

Последното издание на NIHILISM, както и друга информация можете да намерите на страницата на събитието.