NIGHTINGALE пускат нов албум през януари

Шведските хард-рокери NIGHTINGALE се завръщат на сцената с дългоочакван седми студиен албум. Той ще е със заглавие „Retribution“. Дискът, който ще последва „White Darkness“ (2007), ще излезе чрез новия лейбъл на групата InsideOutMusic на 27 януари 2015г.

Както знаете NIGHTINGALE са създадени от мулти-инструменталистът и продуцент Dan Swanö, известен още с групите си EDGE OF SANITY, WITHERSCAPE и не само, преди почти 20 години. Заедно с Dan в групата свири неговият брат Dag Swanö – китара и клавишни, Erik Oskarsson – бас и Tom Björn – барабани. В най-добрите традиции на групата, новият им албум отново ще е хибрид от различни стилове – от атмосферичен метал до закачлив AOR и мелодичен прогресив. „Retribution“ ще се отличава с поразително широка палитра от настроения и изключителните композиторски способности на музикантите.

Dan Swanö, който е записал вокалите, китарите и клавишните за предстоящия албум, казва по този повод:

„Започнахме да подготвяме материал за този албум още през 2008г., но от тези композиции в новия албум попаднаха само две. Реших, че ако новият албум не стане най-добрият в историята на NIGHTINGALE и коя да е песен не би могла да замени безболезнено някоя песен от предишните ни албуми, то тогава няма никакъв смисъл да го записваме.

В процеса на съчиняване на материала за дебютния албум на WITHERSCAPE написах много песни, които повече пасваха за стила на NIGHTINGALE и докато се огледам вече имах основите за превъзходни песни на NIGHTINGALE. За мен беше много важно новият материал да има атмосфера близка до старите албуми, но с много по-качествено продуциране и свирене. Убеден съм, че всички фенове на NIGHTINGALE ще заобичат ‘Retribution’. Когато слушах композициите от него се чувствах по същия начин, както когато слушах завършените версии на най-известните ни песни от миналото.“

Трак лист и обложка вижте по-долу.

1. On Stolen Wings
2. Lucifer’s Lament
3. Chasing The Storm Away
4. Warriors Of The Dawn
5. Forevermore
6. Divided I Fall
7. The Voyage Of Endurance
8. 27 (Curse Or Coincidence?)
9. The Maze
10. Echoes Of A Dream

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото