nickcave

NICK CAVE AND THE BAD SEEDS се готвят за издаването на новия си албум “Skeleton Tree” и „откровен, негримиран и невчесан“ документален филм.

Албумът ще е шестнадесети по ред в дискографията на групата и идва след популярния “Push the Sky Away” (2013). Той ще види бял свят на 9 септември, а съпровождащият го документален филм “One More Time With Feeling” ще бъде прожектиран в 650 кинотеатри по света на 8 септември.

Филмът е заснет от режисьора Andrew Dominik, който е работил по-рано с Nick Cave и колегата му от BAD SEEDS, Warren Ellis над художествения филм „Убийството на Джеси Джеймс от мерзавеца Робърт Форд“. В документалния филм може да бъде видяно живо изпълнение на всички песни от албума „прекъснато интервю и други добавки съпроводени от разказите на Cave и импровизираните му размишления“.

Филмът е заснет както на 3D така и на 2D и е описан като: „потапяне в трагичните събития, съпровождали съчиняването и записа на албума.“. През юли 2015г. в разгара на работата непълнолетният син на Cave, Артур пада от 18 метрова скала недалеч от Брайтън и загива. Следствието установява, че 15 годишният юноша се е намирал под въздействието на ЛСД и не се е ориентирал в пространството. Поради тази причина албумът е и свидетелство за това „как артистът търси пътя в тъмнината.“