Здравейте и добре дошли в следващото издание на New Wave Of Bulgarian Metal. Този път ще Ви запознаем с младата софийска metalcore банда LOST IN ETERNITY. По-долу можете да прочетете интервю с тях, както и да чуете дебютния им сингъл – “Lifeless“.

Кои са LOST IN ETERNITY ?
Николай Тодоров – Вокали
Здравко Перников – Китара/вокали
Симеон Христов – Китара
Калоян Цветков – Китара
Боян Маринов – Бас
Стефано Георгиев – Барабани

Здравейте! Как сте?
Найки: Ами супер.
Здравко: Здравейте! Всичко е страхотно!

Кога и как започнаха нещата за LOST IN ETERNITY?
Найки: Еми като цяло исках да имам и една група с по- мелодични, тежки и бързи рифове, и реших да си направя втора група, защото не исках да променям стила на EFI. След това отидохме с ESCAPE FROM INFERNO да записваме едно парче при Здравко, и нещо се заговорихме за музика и от толкова говорене направо се загубихме в вечността.
Здравко: Идеята се зароди около Април когато ESCAPE FROM INFERNO записваха “Weightless as the Earth“ при мен. В процеса на работа се заговорихме с Найки и се оказа, че имаме доста идентични виждания за музиката. И така месец-два по-късно LOST IN ETERNITY беше факт.

Наскоро пуснахте първата си песен – ‘Lifeless’. Кога можем да очакваме дебютно ЕР или дългосвирещ албум?
Найки: Еми като цяло бачкаме супер здраво върху доста песни и се надяваме скоро времe да има доста какво да чуете от нас, и дано това да ви хареса.
Здравко: Ако нещата продължават да се движат с тези темпове, можете да очаквате нещо съвсем скоро.

А как върви работата по въпросната дебютна творба?
Найки
: Ами работим здраво, наскоро си намерихме другият ни китарист Симо и всичко изведнъж започна да се движи в 1000BPM.
Здравко: От както към бандата се присъедини и новият ни китарист Симеон Христов, което стана преди броени дни, работата потръгна на 110%. Всеки допринася със своята креативност към проекта и очакваме накрая да се получи нещо наистина красиво.

Откъде черпите вдъхновение за песните си?
Найки: Като цяло както всеки така и аз си имаме гадните случки в живота от преди години и дори сега, и също така и хубавите мигове и просто те ни правят тези които сме и от това черпим вдъхновение. Поне при мен де.
Здравко: Да кажем от всичко, което се случва около нас, местата на които ходим, музиката, която слушаме. Всичко се отразява в това, което излиза из под пръстите ни на финала.

Предстои да Ви видим за първи път на сцена по време на August Burns Fest. Какво повече можем да очакваме от изпълнението Ви?
Найки: Aми очаквайте яка разбивация и много мош питове и също така не очаквайте след нашето участие да си тръгнете изцяло физически здрави.
Здравко: Очаквайте здраво размазване от нас, а ние очакваме същото от ВАС!

Занимавате ли се с други банди/проекти освен с LOST IN ETERNITY?
Найки: Еми онез бегълците от ада (ESCAPE FROM INFERNO). Т’ва е другата хава.
Здравко: Аз участвам в друг проект също, за който ще чуете много скоро.

Какви са бъдещите ви планове относно бандата? Планирали ли сте нещо по-специално?
Найки: Да като цяло някaкво CD, и някой клип, и много концерти и ще участваме догодина и в няколко батъла за които ще трябва силна подкрепа от вас и много труд от нас.
Здравко: Албум, видео или пък две, доста концерти, пък догодина на Warped Tour.

Ето, че дойде време и за последния въпрос – какво искате да кажете на нашите читатели? Какво е вашето послание към тях?
Найки: Подкрепяйте музикантите в България, особено младите. Има много талант в тях. Само трябва да споделяте песни, видеа и прочие за да се разчуят навсякъде, защото това ни прави щастливи (публиката), чрез вас ние получаваме всичката радост, и колкото сте повече вие толкова повече радост за всички.
Здравко: Продължавайте да подкрепяте българската музика, тя има нужда от вас!

Благодаря за възможността и до нови срещи!
Найки: До нови срещи, и успех в начинанията!
Здравко: Благодарим и ние за интереса! Успех!
lost in eternity band

Благодарим на всички за отделеното внимание! Ще се видим следващата седмица!

 Всеки, който желае да следи случващото се около бандата, може да направи това на тяхната Facebook страница. Всичко, което трябва да направите, е да цъкнете ето тук.