New Wave Of Bulgarian Metal – Кои са LIEVEIL?

 Здравейте и добре дошли в следващото издание на New Wave Of Bulgarian Metal. Този път ще Ви запознаем с death/thrash/ progressive бандата LIEVEIL. По-долу може да прочетете кратко инфо около групата, интервю с тях, както и да чуете албума им “Instigator“.

Кои са LIEVEIL ?
Георги Димов – Вокали
ТемелкоТомиТемелков – Китара
Константин Добрев – Бас
Александър Василев – Барабани

 Група LIEVEIL е създадена през 2010 година в гр.Варна, България. Началото е поставено като музикален експеримент на двама приятели – Темелко Темелков (соло китара) и Александър Василев (барабани). В средата на същата година формацията добива завършен вид с присъединяването на Георги Димов (вокали) и Константин Добрев (бас).

 Активната работа на LIEVEIL започва в средата на 2011г., а в началото на 2012г. е първото им живо участие на сцена. От тогава до сега групата има над 40 концерта в България и Румъния.

 В началото на 2014г. на музикалния пазар излиза дебютният албум на групата “Instigator’‘, който се радва на уникален интерес от страна на феновете на тежката музика. Албумът е създаден, записан и мастериран в Студио 33, Варна, където е и репетиционната на групата. За неговото изготвяне LIEVEIL разчитат изцяло на личните си знания и умения в областта на музиката и звукозаписа. В момента тече работата по втория албум на групата, чието завършване е планирано за началото на 2016г.

Здравейте и благодаря за възможността!
Здравей и ТИ 🙂

Защо точно LIEVEIL? Символизира ли нещо името на групата?
Името на групата е съставенo от две думи изписани като една. LIEVEIL (lie – лъжа, полагам ; veil – завеса) Това е една своеобразна препратка към параванa, който позволява съществуването на задкулисие, не толкова в политически, колкото в социален аспект. Важно е да се отбележи, че изборът на това уникално име, което е палиндром, улеснява намирането на информация за групата в интернет.

Миналата година издадохте “Instigator“. Можем ли скоро да очакваме нещо ново от вас? И, ако да – кога?
В момента групата работи над новия си албум, който зажаднялата публика може да очаква на пазара някъде в началото на 2016г. В момента се полагат финалните щрихи на творбите и в края на лятото започваме записи.

Коя е движещата сила в LIEVEIL? Кое е нещото, което крепи бандата и ви кара да продължите напред?
Освен алкохола ли? 🙂 Общо казано – желанието да твориш музика с всеки един от останалите членове на групата и желанието да „изкажеш” мислите и позицията си.

Откъде черпите вдъхновение за творчеството си?
Като едни чувствителни натури, винаги намираме нещо в заобикалящата ни среда, което да ни даде тема за творчество. Обикновено това са нещата от социума, с които не сме съгласни.

Музиката Ви носи ли някакво послание? И, ако да – какво е то?
Текстовете ни третират социални въпроси, свързани с психологията на човека и целят да обърнат внимание на проблемните области, които ние виждаме. Ние, обаче, не сме някаква висша сила и не можем да даваме готови решения – нашата музика и текстове посочват проблема и всеки решава дали иска, дали може и дали ще се бори с него.

Кои са LIEVEIL извън музикалната сцена? С какво се занимавате?
Всички от групата са професионални музиканти – с изключение на вокала Жоро. Той успява да балансира правенето на музика с отглеждане на пчели и други забавни дейности.

Какво е вашето мнение относно разрастващата се БГ метъл сцена?
Това е доста обширна тема и по нея може да се говори много, но в общи линии се радваме, че има все повече групи, които звучат на ниво, особено предвид липсата на музикален бизнес у нас.

Като за финал – кажете нещо на читателите на Metal Hangar 18.
Продължавайте да четете!

Благодаря за съдействието и до нови срещи!
Молим!
lieveil

Благодарим на всички за отделеното внимание! Ще се видим следващата седмица!

 Всеки, който желае да следи случващото се около бандата, може да направи това на тяхната Facebook страница. Всичко, което трябва да направите, е да цъкнете ето тук.

 1. #1 написан от Адем Жанклодов (преди 7 години)

  Всеки юноша от Добрич, както и всички останали и останалата част на републиката, трябва да знаят кои са -=lieVeil=- Те са едни машини и те тава е!

 2. #2 написан от Dez Marinkov (преди 7 години)

  Невероятна българска банда на световно ниво! Радвам се, че ги познавам ! 🙂

 3. #3 написан от Master (преди 7 години)

  Правят сложна, крива и качествена музика. На живо мачкат. Като хора са чудесни. Слушайте ги, заслужават си!

 4. #4 написан от Ники Бонев (преди 7 години)

  Обичам ви ЖИВОТИНКИ !
  Новият албуме пълен с хитове 🙂

 5. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 6. Коментари за тази публикация
В началото