New Wave Of Bulgarian Metal – Кои са CONCRETE?

 Здравейте и добре дошли в следващото издание на New Wave Of Bulgarian Metal. Този път ще Ви запознаем с шуменската дет метъл банда CONCRETE. Групата се събира през август 2011. Имат издадено ЕР от 2012 – “Annihilation of Humans“, след това дебют – “Dawn of Revival“ от 2013-та. Този септември ще излезе и втория албум на бандата – “Chambers Of Afterlife“.

Кои са CONCRETE ?
Калин Колев – Вокали/китара
Петър Димитров – Китара
Живко Стоянов – Бас
Иво Иванов – Барабани


Здравейте и благодаря за възможността! Как сте?
Живко: Здрасти! Благодарим за вниманието! Добре сме, готвим се за предстоящи концерти и се борим с тая жега. (Добре, че египтяните са измислили бирата)
Калин: Положението е екстра. Събираме идеи и за дебютно видео.

В най-скоро време очакваме да издадете албума “Chambers of Afterlife“. Разкажете ни малко повече за творбата.
Живко: Албумът е чук! Пуснахме две песни за свободно слушане (за сега), хората сами по тях могат да си дадaт преценка за материала.
Калин: Вторият албум се получи много по-стегнато от дебюта. И като звук, и като усещане, и като идеи. Ако в “Dawn Of Revival“ песните бяха средно по 3 минути, то в “Chambers Of Afterlife“ са осезаемо по-дълги. Решихме да поканим Марин (вокал и китара ABADDON) и Димитър (вокал и китара CLOT) да направят гост вокали в една от песните. Отново има няколко семпли в началото на песни, за пръв път включихме и чиста китара… има какво да се чуе.
Пешо: Албумът включва девет размазващи парчета, които ще ви накарат да си оставите червата в моша! (Aма си почистете после, че се хлъзга!)

Планирате ли някаква концертна дейност след издаването й?
Живко: Абсолютно! Ще се постараем да минем през колкото се може повече родни клубове, за да го представим.
Калин: Определено. Ще има release party-та, но към момента е много рано да се каже кога-къде-какво. Без концерти не става. Една банда трябва да използва колкото се може повече възможности за свирене. Това си е един от най-готините моменти като си в група – свиренето на живо.

Музиката на CONCRETE носи ли някакво послание? Ако да – какво?
Живко
: Музиката на CONCRETE, според мен, не носи кой знае какво послание. Правим я така, че да те глътне, сдъвче, изплюе и това даже да ти хареса.
Калин: Не бих го нарекъл послание, но със сигурност идеята на бандата е проста. Свирим дет метъла такъв, какъвто обичаме да го слушаме; онзи от златните години на жанра. Предполагам, че това може да се приеме като послание, при положение, че днес бандите, които свирим точно това сме сравнително малко.
Пешо: Просто правим музиката, която обичаме.

Какво крепи бандата през тези 4 години. Каква е движещата сила във вашата група?
Живко: Движещата сила е качествения дет метъл, правен от фенове за фенове.
Калин: Когато основеш група и започнеш да свириш авторски неща, обикновено го правиш с голям хъс. Още по-яко става, когато виждаш, че имаш подкрепата на хората пред сцената и си дадеш сметка, че труда ти се оценява. По този начин правиш това, което обичаш, а и хората получават нещо в замяна. Това е движещата сила. Дет метълът и фенщината. Едното не може без другото.
Пешо: Едно от важните неща също така е, и че сме приятели освен колеги. Забавляваме се заедно както на концерти, така и на репетиция.

Доволни ли сте от постигнатото до тук?
Живко
: Категорично да.
Калин: Нещата се случват сами. По моя преценка всичко върви идеално.
Пешо: Първоначално, като фен на групата ги гледах как растат и стават все по- добри и по- добри, сега като се върна назад, прогресът си личи, но според мен винаги може и повече !

Кои са CONCRETE извън музикалната сцена? С какво се занимавате?
Живко
: Ние сме обикновена шайка шуменски метълисти, които пият бири по пейките. Аз съм почти към края на обучението си в Технически университет, бъдещ енергетик. Калин приключи с бакалавърската си степен по Английска филология и дори е действащ учител в частна школа. Пешо възнамерява да тръгне по стъпките на Калин, в образователен аспект, а Иво си работи в един магазин от край време.

Какво е вашето мнение относно разрастващата се БГ метъл сцена?
Живко
: Стилът на повечето нови банди не е по вкуса ни, но явно сега тези стилове са на преден план. Хубаво е все пак, че неща се случват по един или друг начин. Всеки свири това, което намира най-близко до себе си, за това говори и стиловото разнообразие в метъла като цяло. Винаги ще има за всеки по нещо.
Калин: Имало е периоди, когато траш-а е бил водещ, след това дет-а, блек-а. В момента всички стилове са на едно равнище. И дет, и траш, и метълкор фестове се посещават от горе долу равна публика, така че наистина за всеки влак си има пътници. Ние си свирим нашите неща, понеже дет-а запълва по-голямата част от времето ни, и е влязъл под кожата ни. Както каза Живко, въпреки различията, винаги ще има фенове.
Пешо: Също така могат да се открият доста групи, които по нищо не отстъпват на по- известните имена от чужбина.

Какво е вашето послание към нашите читатели и вашите фенове?
Живко
: Подкрепяйте родната сцена и групите, които харесвате! Ако не със закупуване на дискове, фанелки, стикери и т.н., то поне с разпространение на делото им в страната ни, а и извън нея.
Калин: Абсолютно! Винаги съм твърдял, че една банда без фенове си е банда само между частниците в нея. Та, благодарим на всички, които са 4 години неотлъчно с нас, благодарим на всички, които предстоят да се включат в това число, ние продължаваме в същия дух и нямаме намерение да спираме.
Пешо: Заедно бутаме сцената напред !

Благодаря за отделеното време и до нови срещи!
Живко: Също благодарим, до нови срещи! По думи на Чък – Keep metal faith alive!
Калин:  Благодарим и за включването. Поздрави!
Пешо: Наздраве!
concrete

Благодарим на всички за отделеното внимание! Ще се видим следващата седмица!

 Всеки, който желае да следи случващото се около бандата, може да направи това на тяхната Facebook страница. Всичко, което трябва да направите, е да цъкнете ето тук.

  1. #1 написан от Васил (преди 7 години)

    Една от най-жестоките български банди !

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото