Добре дошли в новата ни рубрика New Wave Of Bulgarian Metal! Както знаете, нашият сайт е направен от фенове за фенове и в това се корени идеята на тази серия от статии. Ние, феновете, ще се постараем да направим и вас фенове – целта е да ви запознаем с колкото се може повече групи от родната ни сцена. Всяка неделя ще представяме по една от бандите, избрали да творят в България, като се надяваме, че след като прочетете материала и се потопите в атмосферата на музиката, любимите ви групи ще станат с една повече.

 В първото издание на рубриката ни ще ви запознаем с AS ORCHIDS WITHER. Те са млада банда от Пловдив, която е създадена през 2014 година и свири metalcore. По-долу ще можете да прочете какво казват те самите за себе си, както и да се насладите на приятното интервю с част от членовете на бандата. В края на статията ще можете да чуете едно от авторските парчета на групата – песента “Bane“.

AS ORCHIDS WITHER са:
Джорджио Сапутели – Вокали
Йонатан Верански – Китара
Владимир Волощук – Китара
Александър Гьошев – Бас
Стойно Ангелов – Барабани

Ето и какво каза Александър Гьошев за бандата:

Ние сме AS ORCHIDS WITHER от Пловдив, свирим метълкор и сме благи хора. Групата е създадена през февруари 2014 и общо-взето тогава просто търсих приятни хора, които са и добри музиканти надъхани да свирят метълкор. Паснахме си много добре, защото всички са приятна компания и лесно се разбираме. За изминалата година обикаляхме България, свирихме на различни сцени – клубни, открити, абе като цяло вкусихме и от тая манджа. БДЖ-то ни стана втори дом. В момента работим по EP, което е почти готово и ще съдържа 4 песни. Също така ще пуснем и видеоклип към една от тях.

Сега ви оставяме да се насладите на приятното интервю с част от групата. 😀

Giorgio SaputelliЗдравейте, момчета! Как върви работата по предстоящото ви EP?
Сашо: Всичко е записано. Остава само да се направи mixing и mastering.

Влатку: Изучаваме изкуството да записваш сола на half-speed. 😉

Джорджо: Изморително, но окуражаващо, следейки отзивите. И като цяло ми писна малко. Да записваш е супер тъпо. 😀

А кога можем да очакваме EP-то да бъде издадено?
Сашо: До средата на март.

Влатку: След две години пускаме тийзър. 😉

Джорджо: ЕP?

Разкажете ни малко повече от Jonathan Veranskiслучващото се зад кадър. Има ли забавни моменти покрай записите?
Сашо: Въпросът е имаше ли не-забавни моменти? 😀

Влатку: Беше забавно като тракнах китарите и баса на всички песни за един ден. 😉 А, да – и Джорджо си мисли текстовете 10 минути преди записите. Бая сме професионалисти, жик-так.

Сашо: Майката на Владо ни носеше гофрети, а аз си лежах и цъках Tekken, докато се записваха вокали. Кръв, пот и сълзи!

Джорджо: Да записваш е гадно.

Звучи доста тежко. 😀 Разбираме, че работите по ново live видео към песента “The Art Of The Flow“, която ще бъде част от бъдещото EP. Какво можете да ни кажете за записите покрай въпросното видео?
Сашо: Ще съдържа кадри от следващите ни три концерта в Mixtape 5, Stage 51 и Bar Zar.

Влатку: Джорджо ще бълва огън на брейкдауна. 😉

Джорджо: Ще повръщам няк’ви работи.

Vladimir Voloschuk
По какъв начин се промени животът ви след като започнахте да свирите?

Сашо: Запознахме се с много интересни хора и доста се промени представата ни за underground сцената в България.

Влатку: Все още сме си същите мизерници.

Джорджо: С тия малки твари, и други малки твари покрай тях, имахме доста незабравими преживявания. Обиколихме половината държава, правихме мега яки концерти с мега яки хора, станахме добри приятели. Аз все още не харесвам Владо обаче. Смисъл, кой го взе тоя?Xaxa, a кои са AS ORCHIDS WITHER извън музикалната сцена? С какво се занимавате, когато не сте се захванали с инструментите?

Сашо: Животът ми е много труден. Не уча. Не пиша домашни. Не свиря на бас. Общо взето нищо не правя освен да спя, да излизам и да организирам всичките дейности на бандата.

Влатку: Главното ми хоби извън групата е да се уча да продуцирам музика, защото ми е доста интригуващо занимание и няма да е зле да се занимавам с това.

Джорджо: Уча в медицинския колеж и работя като татуист. Вокал съм и във FEAST OF INSANITY, пак с Владо. Сериозно… писна ми от него.

На 13. февруари ще свирите в столичния Aleksandar GyoshevMixtape 5 на второто издание на Valentine’s Massacre. Какво могат да очакват феновете ви от този концерт?
Сашо: Танци, манци. Брейкдаунчета. 0-12.

Влатку: Дженерик метълкор? Ддз ;/

Джорджо: Извращения. Пръскане на кочината. Мазаляк. Fuck shit up. Рязане на крайници.

А какво вещае бъдещето за вашата банда? Какви са бъдещите ви планове?
Джорджо: Имаме много болни амбиции. Не, честно, имаме болни амбиции, имаме жажда, копнеж, страст, огън. Смисъл, сега почваме и пътят е много дълъг, и ще направим всичко възможно да бъде извървян докрай.

Stoino AngelovДойде време и за последния въпрос – какво бихте казали на читателите ни и вашите фенове?
Сашо: Следете развитието ни и подкрепяйте родната сцена, защото най-важното за групите, които искат да направят нещо стойностно, е тяхната публика. Споделяйте песни, купувайте дискове и мърч по концерти. Показвайте групите на хора, които не са запознати. Spread the word като цяло!

Влатку: Обърнете по-голямо внимание на българските групи, защото те са доста на брой и правят също толкова качествена музика колкото чуждите групи, които слушате всеки ден. И не бездействайте. Когато можете да помогнете с нещо за развитието на някоя група, направете го!

Джорджо: Правете мазаляк. Правете к’вото ви прави щастливи. Старайте се к’вото и да правите да бъде голямо и шумно и потно. И елате да ви татуирам, че ми трябват пари.

Благодаря ви за възможността, момчета! Доста се забавлявах по време на интервюто. 😀 Довиждане!
Сашо: Благодарим за вниманието, което ни обръщате.

Влатку: Samo rok I metal!

Джорджо: Fuck shit up.


as orchids wither

 Благодарим на всички за отделеното внимание! Ще се видим следващата неделя заедно със софийската банда DASH THE EFFORT. Stay tuned!

 Oчаквайте подробности около бъдещото EP на момчетата от AS ORCHIDS WITHER! Междувременно, можете да следите случващото се около бандата на тяхната Facebook страница. Всичко, което трябва да направите е, да цъкнете тук.

WE ARE THE BANE!
WE ARE THE FLOOD!